Dzisiaj zauważyłem u siebie dziwna rzecz. Gdy naciskam długo przyciski elektrycznych szyb w pozycji ich zamykania A są podniesione już na maksa słychać cyk cyk na wszystkich szybach poza pasażerem z przodu. Chciałem się spytać czy u Was też tak jest? Czy u mnie ten jeden włącznik dający jednorazowy cyk jest uszkodzony. Wygląda jakby nie odcinalo to silnika w położeniu na maksa i silnik cały czas działał aż do puszczenie przycisku. W pozostałych jakby silnik odcinalo.
Rapid LB I 1,2 TSI 90KM I MY 2016 I Ambition MAX I Błękit Pacific I 230km I 18.12.2015 I Łódź
Elektryczne podnośniki szyb w R nie mają krańcówek. Zasilanie silników podnosników jest z kompa. A komp jest sterowany przyciskami w drzwiach. Jako że R ma bardzo ubogą wersję softu i niektórych podzespołów, to sterowanie szybami przebiega na zasadzie "czucia" kierowcy czy pasażera. Jak za krótko - to szyba się nie domknie, jak za długo, to silnik podnośnika będzie cały czas pod napięciem.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.