Hej, wiem, że forum dotyczy Rapidek :) jednakże problem mam uniwersalny: Auto brata stoi uziemione na parkingu pod blokiem - problemy z elektryką. Sprawdzałem dziś punkty masy i pech....urwała mi się główka śruby :( Dostęp do tego miejsca jest ciężki, a co najgorsze nie ma możliwości użycia wiertarki do rozwiercenia. Czy znacie, jakieś sposoby na taki problem? Jest jeszcze jedno rozwiązanie, takie "rzeźbienie" - podłączyć oczko przewodu do któryś z tych dwóch śrub. Zda to egzamin? Pozdrawiam serdecznie :)
IMG_20190722_203621.jpg
1152 x 1536 - 681K
Rapid SB | 1.2 CJZC 90 KM | MY17 | Ambition MAX | Czerwony RIO metalizowany|| 67 000 km | Wrocław
Trochę dziwnie wygląda to mocowanie masy. Nie było to już "poprawiane"? Nie podajesz, ale wygląda to na miejsce przyłączenia kabla akumulatora do masy. Jak masz wystarczająco długi ten kabel, to podłącz go w jedno z oznaczonych na zielono miejsc do masy. Sprawdz, jak wygląda śruba z drugiej strony. Jak to błotnik, to może ze strony nadkola jest dostęp do tej śruby?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.