Cześć, W kwietniu wymieniałem olej, po przejechaniu kilkuset km włączył mi się komunikat oil change, znalazłem na youtubie poradę jak wykasować, ale pojawiło się kolejny raz następnych kilkuset km. Czy mechanik nie ustawił, żeby kolejna inspekcja pojawiła się za 15k km? Czy jestem w stanie sam to zrobić bez komputera w sensie wydłużyć ten okres?
Zobacz, czy na wyświetlaczu masz komunikat z ikoną klucza (po włączeniu zapłonu).
Z tego co opisujesz, to prawdopodobnie po wymianie oleju nie zostały wykasowane dane do następnego przeglądu. W Skodzie w tej sytuacji, po otwarciu klapy silnika, komp ma sygnał, że "coś" było robione, i czasowo zawiesza wskazania przeglądu. Warto podjechać do mechanika, by nastawił poprawnie inspekcję. W starszych rocznikach (dla starszego Swinga) na radiu nie ma info o przeglądzie i jego datach czy przejechanych km.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.