FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
1.4 TDI koło dwumasowe?
  • Siemka. Szukałem info i mam sprzeczne informacje. 1.4Tdi 90KM CUSB ma koło dwumasowe czy sztywne? Na internetowych dostępne są tylko sztywne w sprzedaży natomiast seria EA288 była wyposażana w koła dwumasowe. To jak z tym jest? Gdzie można kupić na własną rękę koło dwumasowe?
    Rapid LB | 1.4TDi EA288 CUSB 90KM | MY16 | Ambition | Biały |174500km | Wrocław
  • Dla silników 1.4 TDI od 12/2015 serwis montuje zamiast dwumasy klasyczne sprzęgło. Ze względu na różnice w wykonaniu, do montowanego sprzęgła trzeba wymienić półoś. Podobno nie ma już dostępnych dwumas, tylko zestaw sprzęgła z półosią.
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Napisz kolego wiadomość do  Maciek_1991
    On Ci po numerze VIN dokładnie sprawdzi czy masz koło dwumasowe czy nie.Ja jak potrzebuje numeru części to zawsze pisze do Niego 
    Rapid SB | 1.6 TDI 115KM CXMA | MY16 | JOY | WHITE LF9F | 83000 | Spytkowice koło Rabki Zdroju
  • Koła dwumasowego nie ma w sprzedaży do CUSB 1.4TDi - to jest potwierdzone z ASO. Koła wytrzymywały 10-15 tysięcy kilometrów i trzeba było je wymieniać więc koncern VW montował (od października chyba) końcem 2015 już koła sztywne (mój jest z grudnia) w ramach akcji serwisowej. Owszem może kosztem komfortu ale przynajmniej jeden duży koszt odpada. 
    @jercen dzięki za info. 
    Reasumując jak się dowiaduję koszty utrzymania Rapida stają się coraz niższe... zawieszenie z golfa IV brak "dwumasy" - jeden chyba z ostatnich "normalnych" i tanich samochodów.
    Rapid LB | 1.4TDi EA288 CUSB 90KM | MY16 | Ambition | Biały |174500km | Wrocław

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Dzięki Tobie forum będzie funkcjonowało nadal!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?
https://www.compero.pl