FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Rapid 2013 światła - na pozycji "0" włącza mijania a na pozycji "światła mijania" włącza pozycyjnie
  • Dzień dobry, czy ktoś z Was może zetknął się z takim problemem? Po przekręceniu kluczyka, przy kontrolce świateł w pozycji "0" włączają się światła mijania a na pozostałych pozycji postojowych i mijania - postojowe. Pociągnięcie kontrolki, żeby włączyć długie na stałe nic nie zmienia, ale co ciekawe wymuszenie długich przez kontrolkę na kierunkowskazie działa, czyli ewidentnie coś jest nie tak ze sterowaniem z "pokrętła". Czy ktoś może ma jakiś pomysł co można by zrobić poza wizytą u elektryka?
    Z góry serdeczne dzięki.
  • Nie podałeś - czy to R z drugiej ręki? Czy taki kupiłeś? Co było robione albo "grzebane" w elektryce? Nie miałeś stłuczki albo poprzedni właściciel miał kolizję? 
    U mnie samochód zostawiony latem w prywatnym "renomowanym" warsztacie wrócił z numerem z elektryką: przełożyli bezpiecznik w tablicy bezpieczników, od ogrzewania tylnej szyby. Sprawa wyszła po czasie, dopiero przy pierwszych niskich temperaturach. 
    Zastanawiam się czy to nie przełożenie kabelków we wtyczce przełącznika - zamiana funkcji miejscami na przełączniku. 
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Jeszcze dodam, że "pociągnięcie kontrolki" (zakładam, że chodzi o włącznik) nie powoduje "włączenia długich na stałe" tylko włączenie przeciwmgłowych - jeśli się je ma.
    Drogowe obsługiwane są wyłącznie przez manetkę przy kierownicy.
    Poza tym też mi to wygląda na zamianę kabelków "0" i mijania przy włączniku (swoją drogą ciekawe jak do tego doszło?).
    A może był wymieniany włącznik i ten model ma inaczej wyprowadzone piny? Mając na względzie standaryzację VAGa to nie wiem czy to w ogóle możliwe ale...
    Pozdrawiam - Paweł
    Był: Rapid LB | 1.6TDI 115KM CXMA | MY16 | Style Max | Szary Quartz Metalizowany | 90k km | Szczecin | Chip: 148KM/323Nm
    Jest: Tiguan eHybrid 245KM | Elegance | Wilcza jagoda

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Dzięki Tobie forum będzie funkcjonowało nadal!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?
https://www.compero.pl