Witam. Pytałem już kiedyś o to, ale nadal nie umiem sobie z tym poradzić. Chcę wymienić żarówkę oświetlenia tablicy, ale za żadne skarby nie chce odpuścić lampka, trzyma się do nadwozia na amen. Czy może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić, najlepiej z jakimś zdjęciem jak to się rozbiera? Nie chcę zniszczyć lampki, ani latać do serwisu z przepaloną żarówką... Pozdrawiam
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Trochę siły w palcach - i bez narzędzi - ciągnij wzdłuż dłuższej osi lampki aż do momentu, kiedy krótsza krawędź lampki zacznie odchodzić od klapy. Potem to już odgiąć lampkę, wyjąć i masz dostęp do spalonej żarówki.
U mnie z nacisk szedł z lewej do prawej. Spróbuj z jednej, a jak nie to z drugiej strony. Któraś ze stron puści pierwsza. Można (nie trzeba) wykorzystać płaski śrubokręt, wciskając go musisz odcisnąć wewnętrzną stalową blaszkę, która trzyma korpus całej lampki.
Wiem, już wymieniłem :). Swoją drogą polecam Philips Blue Vision W5W, dają bardzo fajny efekt, przynajmniej u mnie na białym lakierze. Świecą zupełnie na biało, a nie jak zwykłe żarówki na żółto. Pozdrawiam
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.