Od końca grudnia 2014 lub stycznia 2015 w MY2015 montowali te osłony. Ja mam MY2015 z listopada 2014 i osłon nie mam ale kolega co też ma MY2015 ale już z 2015 r. ma już je i wg. mnie osłony powinny pasować jak oglądałam bo siedzenia i prowadnice są te same jak u mnie.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Witam, orientujecie się może jaki jest koszt tych plastików do zabudowania foteli. Czy montował ktoś z forumowiczów obudowy do przednich foteli, do starszych modeli Rapidów? Pozdrawiam
dolaczam sie do prosby kolegi @gross81 no ja tez jestem ciekaw i chetnie zakupie jesli pasuja( tylko nie wiadomo czy pasuja) jak ktos cos wie niech napisze
Najprościej będzie spytać się w ASO. Ja osobiście nie mam czasu, ale jak ktoś ma blisko i trochę wolnego czasu to wszyscy będziemy wdzięczni. Według Etki potrzebne są : Osłona stelaża 5JA 881 317 49.35 zł zacisk mocujący 5JA 881 559 A 6.56 zł śruba soczewkowa N 907 371 07 1.22 zł nit rozprężny N 038 5012 1.86 zł Wszystkie części na jeden fotel.
Podasz kody w ASO to Ci powiedzą ile kosztuje i czy można kupić. Myślę, że powinni też wiedzieć czy to pasuje do poprzednich wersji MY. Etka to program grupy VAG, z wykazem części, ma ten program każde ASO tej grupy.
Zabrałem sie za montaż oslon do fotela kierowcy i pasażera wg specyfikacji w wiadomości od lukasza13. Zaznaczam ze mam MY2015 a osłony pojawiły sie seryjnie od MY2016. Byłem z tymi osłonami w ASO i po 3 godz. bawienia się przez serwisantów poddali się. Twierdza że moje fotele nie są przygotowane do montażu tych osłon. Czy ktoś może miał podobny problem? Czy pomimo barku możliwości wg ASO montażu udało się komuś zamontować osłony na prowadnice? Za wszelka pomoc będę wdzięczny.
Rapid LB / 1.6 TDI CAYA/Chip 136KM / MY2015 / Elegance Max / Srebrny / 112K / BIelsko-Biała
Czy serwis podjął się wyzwania i zdemontował przynajmniej jeden fotel? Starsze fotele wymagały wyjęcia i nawiercenia chyba 2 otworów. W kabinie nie do zrealizowania. Nowsze fotele miały już niezbędne otwory. Sądzę, że sam jesteś w stanie zamontować osłony, może będzie potrzebna pomoc drugiej osoby do wyjęcia foteli.
Takie małe sprostowanie informacji z postu kolegi @Remus. Osłony foteli seryjnie pojawiły się już w MY2015 ale nie od początku produkcji tego roku modelowego ale dopiero od końca grudnia 2014 lub stycznia 2015 r. Ja mam MY15 z listopada 2014 r. i osłon nie mam a kolega z pracy ma MY15 ale luty 2015 r. i osłony już ma.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Dzieki Panowie... ASO podjęło sie i nawet wyjęli fotel, zdemontowali ta krótka osłonę i próbowali zmontować ta długa. Problemem nie jest nawiercenie dwóch otworów ale taki mały wypustek stabilizujący osłonę (na zdjęciu widać mniej więcej w połowie długości osłony) wzdłuż fotela oraz dwa zaczepy które niezbyt dokładnie sie zaczepiają za stelaż fotela. @grzesk - masz racje faktycznie montowali osłony juz w MY2015 od stycznia 2015.
image.jpeg
1024 x 576 - 140K
Rapid LB / 1.6 TDI CAYA/Chip 136KM / MY2015 / Elegance Max / Srebrny / 112K / BIelsko-Biała
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.