Witajcie, Dzisiaj zdarzylo mi się jechać oraz wracac z Lublina, trasa około 50-60km w jedną stronę, i podczas normalniej jazdy, do 100km/h temperatura była w okolicach 98 stopni celcjusza, jak byłem na eksperesówce, przy prędkościach około 140km/h było to 100 stopni celcjusza, temperatura na zewnątrz około 30 stopni, czy według was to prawidłowe temperatury? Samochód we wtorek jedzie na serwis i nie wiem czy zgłaszać/pytać o tę temperature. Druga sprawa, gdzieś to było opisywane, z tą klapą bagażnika, że delikatnie może kłapać, kierownik telefonicznie stwierdził, że ten typ tak ma, ale coś będą chyba regulować. Mam jednak wrażenie że głównym powodem dzwięków poniekąd jest źle przymocowana z tyłu ramka rejestracyjna, czy ona pod kratką ma jakąś mate? Chyba ktoś o tym wspominał, że można to dokupić za bodajże ~7zł a skoda tego fabrycznie nie montuje, a podobno to pomaga?
KEA075004 - kup i koniec klepania :) co do temp - 100 stopni to ok przy takich upałach, mnie najwięcej doszło do 99 ale słyszałem o przypadkach 127 i też nie było tragedii :)
Temperatura oleju u mnie dochodzi nawet do 128 i dalej już spada. Ale tylko na autostradzie, przy obrotach ok 4,5tys. Temperatura oleju to co innego niż temperatura płynu chłodniczego. Dzisiejsze oleje optymalnie pracują w temperaturach pomiędzy 90-130 stopni. Przy mocnej nodze może być nawet 150, ale to oczywiście extremum...
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.