Witam jestem nowy na forum, mam rapidka od miesiaca. Mam pytanko czy wasz silnik jak jest zimny tez chodzi glosniej niz jak zlapie temperature robocza . Slychac taki wyrazny warkot od 1800 obr/min, jak juz zlapie teperature warkot ewidentnie cichnie.
Owszem sa tematy dotyczace terkotania ale po zapaleniu silnika. Jak tez mam warkot po odpaleniu ale nie tylko moj silnik jak jest zimny chodzi duzo glosniej w zasadzie od nowosci. Rozwiazal juz ktoś problem tego warkotu przy odpalaniu? Dodam ze mam tsi na pasku.
Właśnie tego jeszcze nikt w 100% nie potwierdził,w każdym razie żadne ASO,można jedynie eliminować po kolei inne rzeczy i wydaje mi się, że jedną z nich jest ten osławiony łańcuch.
Juz wielokrotnie byli pisane ze przyczyna nie jest lancuch ani obecnie pasek. Ostatnio sie dowiedzialem ze wymieniony u mnie rozrzad to nie z powodu terkotania jak poczatkowo mi mowiono a z powodu jakiegos wycieku, nieszczelnosci, takie maja wytyczne w TPI a oni tylko to robia co tam zbajda.
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Wlaściwie jak jestem w aso to nie mam głowy dopytywac sie o ten temat bo zawsze jestem z czyms nowym a musze walczyc jak zwykle z nimi bo przeciez stała spiewka "ze tak ma byc" a temat pojawił się przypadkowo i mechanik wyskoczył z taka rewelacją, oczywiscie serwisant mowił co innego. Także odwołuje ze temat terkotania jest zdiagnozowany w TPI i zalecana jest wymiana rozrządu, zwyczajnie wymienili bo pewnie już mieli mnie dość a nie mieli wiecej pomosłow na naprawe.
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
No ja moge wlasciwie powiedziec ze u mnie naprawiono z tym ze ja mam na lancuszku, od wymiany rozrzadu terkotanie ustalo za to od tego momentu mam podwyzszone obroty przy uruchamianiu a potem dlugooo trzymaja sie na 1000 na jalowym. Ma ktos pomysl co to przy okazji mogli popsuc?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.