Po niecałych 2 miesiącach od zamówienia mam w końcu i swojego rapida. Zamawiałem jeszcze w modelu za 2016 a okazało się, że wyprodukowali już modelowo na 2017 :) Poniżej specyfikacja i parę zdjęć Rapid SB wersji Style Max, rok modelowy 2017, silnik: 1.2 TSI 110 KM kolor Błękitny Race Metalizowany, wnętrze dynamic, alufelgi DIONE, dodatki:
pakiet dynamic,
przednie reflektory przeciwmgłowe z funkcją CORNER i z LED
radio bolero + 2 głośniki z tyłu,
light assistant
hill hold control
mata dwustronna na podłogę bagażnika,
trójramienna sportowa kierownica,
Z pierdółek o których nie wiedziałem, że będą w aucie to: - parasol ze skody :), - podświetlanie schowków w drzwiach, - podświetlanie pedałów oraz miejsca na nogi pasażera Zamówiony Początek maja, odebrany 17 czerwca 2016 Obecny przebieg 82 km i docieramy samochodzik. PS, W tle widać starą Felę :)
WP_20160618_09_36_06_Pro.jpg
1632 x 918 - 515K
WP_20160618_09_36_31_Pro.jpg
1632 x 918 - 508K
WP_20160618_09_37_31_Pro.jpg
1632 x 918 - 587K
WP_20160618_09_38_04_Pro.jpg
918 x 1632 - 388K
WP_20160618_09_38_26_Pro.jpg
1632 x 918 - 358K
Rapid SB | 1,2 TSI 110 KM | MY17 | Style Max + Dynamic | Błękit Race | 13k km | Śląsk
Gratuluję nowych 4 kółek! Szerokiej drogi i wiele spokojnych kilometrów! Na fotkach chyba masz chromowane listwy ozdobne na drzwiach? We wcześniejszych rocznikach tego nie ma. Piszesz o "nowinkach" w oświetleniu. Kiedy masz oświetlone schowki w drzwiach i oświetlone nogi? - po uruchomieniu silnika czy po załączeniu świateł? Ile masz takich punktów - w każdych drzwiach i dla każdego pasażera? Pozdrawiam
W mojej wersji Rapida nie mam chromowanych listew na drzwiach, zdjęcie nie jest super jakości. Schowki w drzwiach oraz oświetlenie nóg włącza się automatycznie przed uruchomieniem silnika. Podświetlania są w drzwiach kierowcy, pasażera z przodu oraz oświetlenia nóg kierowca i pasażer. Z tyłu brak podświetleń.
Rapid SB | 1,2 TSI 110 KM | MY17 | Style Max + Dynamic | Błękit Race | 13k km | Śląsk
Gratuluje auta :-) @Tml małe sprostowanie. Ty masz wersję Spaceback a napisałeś, że masz Liftback :-) @yunior81 parasolka jest pod siedzieniem pasażera w miejscu gdzie kierowca ma miejsce na kamizelki. Jest w tym samym miejscu co w O3. Zresztą widać to na zdjeciach promocyjnych w jednym i drugim aucie.
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Yunior 81 - poniżej zdjęcie parasolki. Rapid prawie jak Superb, który miał parasolkę w drzwiach :) grzesk - dzięki poprawione na SB. W rapidzie powinna być kamizelka czy to jest dodatkowa opcja teraz? Zauważyłem jeszcze 2 różnice pomiędzy MY16 a MY17: 1. Jeden element gałki skrzynki biegów nie jest chromowany, 2. Są dodane obszycia białą nicią podłokietnika środkowego oraz w drzwiach. Wg. mnie zmiana na plus.
100_1317.JPG
600 x 800 - 190K
Dosłownie jak SuperB. Dla dodatkowej poprawy humoru muszę Ci powiedzieć, że użytkownicy Rapida zostali wyróżnieni, gdyż parasolka od wersji Ambition jest standardowym wyposażeniem :-). W Octavii III, która pozycjonowana jest wyżej za uchwyt z parasolką trzeba dodatkowo zapłacić 150 zł, nawet w Style.
Kamizelki chyba nigdy nie dawali, ja w każdym razie nie miałem i pod siedzenie wsadziłem swoje. Chyba, że ktoś w gratisie jako prezent dostał.
A z tym elementem między gałką a mieszkiem to ciekawe. U mnie w MY15 jest tam chrom. Aż tak szukają oszczędności?
A te przeszycia to nie są czasem wtedy jak masz pakiet dynamic? Jeśli są bez dynamica to fajnie to wygląda.
Miałbym jeszcze do Ciebie pytanie i prośbę. Jako, że jesteś jedym z pierwszych lub nawet pierwszy, który się ujawnił z autem MY17, mógłbyś sprawdzić jak działa u Ciebie klakson lub zerknąć jakie masz "trąbki"? Chodzi mi o to czy trąbi jednotonowo czy dwutonowo. Pytam gdyż w cenniku zniknęła pozycja dotycząca klaksonu i ciekawi mnie jaki w takim razie teraz zakładają :-)
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Grosik do grosika i jakieś oszczędności na pewno z tego będą mieli. Albo może uznali, że ten element będzie się wycierał po czasie i chrom zniknie, to go usunęli? Przeszyć myślałem, że nie będzie pomimo pakietu dynamic. Poniżej 3 zdjęcie ze znanego portalu ogłoszeniowego (rapid z 2016 z pakietem dynamic) na którym widać brak przeszyć . U mnie są z przodu jak i z tyłu, więc to pewnie nowość. Jak dla mnie klakson działa jednotonowo. "Pika" tak samo jak w moim poprzednim samochodzie seacie altei.
100_1315.JPG
600 x 800 - 425K
100_1316.JPG
800 x 600 - 391K
dynamic bez przeszyć.jpg
800 x 533 - 270K
Zamówiony Początek maja, odebrany 27 czerwca 2016 - wow... mocno musiałeś dać na tym wstecznym bo dzisiaj dopiero 19 czerwca :P Domyślam się że mogło chodzić o 17, interesuje mnie data produkcji - z jakiego dnia?
Rapid SB | 1.4 TSI 125KM DSG | MY16 | StyleMAXX | Race Blue | 21 000km | Poznań
Gratuluję zakupu! Niech Ci bezusterkowo służy. Spróbuj wrzucić jakieś fotki z tym dodatkowym oświetleniem bo ciekawi mnie jak to wygląda. Gdybyś kiedyś miał dostęp do kabelka VCDS to zrób skany kodowań i ustawień w adaptacjach i wrzuć na forum.
PrivateMajster - produkcja z 7 czerwca. Do Centrali Skody (Poznania) przyjechał 12 czerwca. 17 (a nie 27 :) ) był w salonie do odbioru. van_daal - kabelka VCDS nie mam. Fotki w załączniku
100_1323.JPG
800 x 600 - 383K
100_1324.JPG
800 x 600 - 398K
Felgi aluminiowe 16. Aktualnie szykuje się do zakupu felg stalowych + zimówki. Podobno co roku w Skodzie we wrześniu/październiku są jakieś promocje i rabaty na koła.
Witam widzę ze jesteś ze śląska. Ja jestem z Chorzowa i zamówiłem swojego rapida parę dni temu. Wybrałem wersje liftback style max z pakietem dynamic + sportowa kierownica i radio bolero. Jeśli możesz napisać czy jesteś z okolic Chorzowa Katowic na priv i czy można by było się z tobą umówić gdzieś żeby zobaczyć autko? Pytam bo w salonach ani w Katowicach ani na Rudzie nie maja wersji style tym bardziej z pakietem dynamic a fajnie by było zobaczyć co się kupuje. Jak możesz to napisz ile cie kosztowała ta przyjemność mnie udalo sie uzyskac ze standardowej ceny 71800 rabat do kwoty 61400.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.