Witam. Czy ktoś sie bawił w montaż do radia fabrycznego - subwoofera oraz wyciszał wnętrze auta do osiągnięcia lepszego odsłuchu? A moze zmieniał rownież radio fabryczne? Jaki koszt całości? Jaki sprzęt? Napiszcie proszę. Pozdr.!
Cześć. Ja podlączałem subwoofer pod fabryczne radio swing ale zrobilo mi to ASO bo rapid byl wtedy jeszcze na gwarancji. Efekt zadzwiający bo z fabrycznym radiem subwoofer gra lepiej niz z bardzo dobrym radiem Alpine ktore mialem w poprzednim aucie takze polecam
Rapid SB | 1.2 TSI 132km | MY2014 | Ambition max + panorama | Corrida red | 70000 | Szczecin
Wygłuszałem drzwi przednie w R, tylne czekają na swoją kolej. Efekt bardzo słyszalny na duży "+". Dodatkowo w samochodzie zrobiło się ciszej. Dodatkowo wygłuszyłem uszczelki drzwi i dodałem kilka nowych, zniknął hałas powyżej 100km/h, wcześniej był słyszalny jakby okno było niedomknięte.
Niestety nie było możliwości. Postaram się dzisiaj zrobić kilka zdjęć już po wyciszeniu, przynajmniej to co widać. Drzwi wykleił mi matami serwis car-audio. Za 300zł nawet nie chciał mi się bawić. Maty dostarczyłem sam. Matami drzwi są wyklejone w środku i po poszyciu od strony głośnika, dodatkowo pianka na plastikowe boczki.
W uszczelki drzwi został wpuszczony wężyk akwarystyczny, tym samym uszczelki przylegają lepiej. Zdjęcia z dodatkowych uszczelek, robione na wzór tych w Golfie. Zdjęcie nr. 4 - uszczelka jest naklejona za uszczelką oryginalną (tą dolną) tym samym progi już nie są zachlapane.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.