FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
  • Witamy!
    na internetowym forum Skody Rapid - rapidklub.pl Znajdziesz tutaj informacje o nowej Skodzie RAPID Zapraszamy do dyskusji.
    Administrator forum RapidKlub.pl
  • Witajcie, fajne forum :)
    ciekawe czy skoda rapid będzie hitem ;-) pozdrawiam wszystkich
  • również witam na forum Rapida!
  • Witam forumowiczów!
  • Witam Wszystkich.
  • Witam zacnych forumowiczów.
    Pozdrawiam, Gregu
  • Witam również i pozdrawiam!
  • Witam witam
  • Witam wszystkich i zapraszam do dyskusji...
  • Jak to mawiał mój kolega - ogień na tłoki, siwy dym z rury i czarne chmury :-) Pozdrowionka
    Rapid LB|1.2TSI 105KM|
  • Witam wszystkich. Mam nadzieje że forum rozwinie się do mega wielkiego i ogólnokrajowego.
    Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
  • Witam Rapidowców
  • Czy ktoś ma jakieś wrażenia z jazdy rapidem 1,2 77kW (105kM)
  • Dzisiaj byłem w salonie obejrzeć mojego Rapidka. W końcu dotarł :) Dostałem dokumenty i jutro idę zarejestrować. Może na weekend uda się wyjechać z salonu.
  • Gratulacje :-) Masz już MY14, jak zmiany, coś na dzień dobry poza trójramienną kierownicą rzuciło Ci się w oczy ?
    Szerokości :)
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • trójramienna kierownica, i szaro satynowa wstawka na desce rozdzielczej,na wysokości wlotów powietrza, która dodaje smaku.Wygląda identycznie jak tu
    http://cars4test.com/wp-content/uploads/2013/07/2014-Skoda-Rapid-Spaceback-Interior-View.jpg
    Dodatkowo zauważyłem chromowany pierścień dookoła włącznika świateł.
    Dzisiaj zrobiłem 30 km po Krakowie. Średnie spalanie wyszło 7,2l/1000. Przy średniej prędkości 35 km/h.
    Przy tankowaniu zauważyłem pierwszą głupotę Skody. Zdrapka do szyb jest włożona w klapkę paliwa która nie jest blokowana po zamknięciu centralnego zamka. Więc znając polskie warunki zniknie po kilku dniach.
  • Podobno w wersji Spaceback klapka ma być blokowana na dzień dobry a w liftbacku mają to w późniejszych tygodniach wprowadzić.
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • ja muszę skorygować poprzednią wypowiedź. Nie jest chromowany pierścień włącznika świateł, a sam włącznik świateł (część chwytna)
  • Również witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Skody Rapid (ale to się dopiero z czasem okaże czy szczęśliwych). Ja zakupiłam Skodę Rapid 1,6 TDI 105 KM 4 tygodnie temu i ta radość mi powoli mija. Mam nadzieję, że to się zmieni.
  • @Ewa możesz powiedzieć dlaczego ta radość mija ?
  • Podczas odbioru mojej Rabci zauważyłam,że silnik nie ma osłony i jakież było moje zdziwienie jak handlowiec próbował mi wmówić, że w tej wersji silnik osłony nie posiada hahaha. To nie wiem w jakiej posiada, gdyż kupiłam Skodę Rapid w wersji Elegance. No, ale udało się osłonę założyli. Przejechałam 200 km i kierowca z Mercedesa Actrsa tak się zapatrzył, że wjechał mi w tył Rabci. Totalna załamka. Szkoda nie duża bo tylko pęknięty tylni zderzak, ale jednak. Zderzak wymieniony, jest ok. Po przejechaniu ok 450 km zaczęło coś w samochodzie rzęzić przy obrotach powyżej 1500, taki głośny metaliczny odgłos. Pojechałam do serwisu, ale niestety nie zlokalizowano przyczyny. W najbliższych dniach znowu ją odstawię zobaczę co wymyślą. Wydaje mi się, że to będzie coś z klimą, oby. No i tyle. Jak będę wiedziała co to jest, to oczywiście napiszę.

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Dzięki Tobie forum będzie funkcjonowało nadal!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?
https://www.compero.pl