FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Start-Stop: Temperatura robocza nieosiągnięta...
  • Panowie. Wygląda na to, że macie rację. Dzisiaj, w ciągu dnia, temperatura wzrosła kilka stopni powyżej zera. Ponadto kilka godzin auto stało na słońcu - pogoda dopisała. :)
    Wnętrze auta - w tym bagażnika z akumulatorem - nieco się podgrzało.
    Efekt: SS zadziałał już po ok. 30 min jazdy, z wcale niezbyt krótkim postojem pod Lidlem w trakcie, pomimo niedogrzanego silnika i przy temperaturze na zewnątrz -1,5 st (!!!).
    Zatem kluczowa w podjęciu pracy SS wydaje się być nie tyle temperatura zewnętrzna, co w istocie temperatura akumulatora. Oczywiście pomijając pozostałe czynniki, o których wiemy.
    Pozdrawiam - Paweł
    Był: Rapid LB | 1.6TDI 115KM CXMA | MY16 | Style Max | Szary Quartz Metalizowany | 90k km | Szczecin | Chip: 148KM/323Nm
    Jest: Tiguan eHybrid 245KM | Elegance | Wilcza jagoda
  • z uwagi na zimę i temp. poniżej 0 mój start-stop też zrobił się leniwy :) a mam 1.2 TSI więc raczej auta są sprawne a tak jak już wspomniano kilka razy czynników decydujących o zadziałaniu systemu jest kilka- kilkanaście.
    Rapid LB | 1.2 110KM | MY16 | StyleMAX | Czarny Magic perłowy | Zielona Góra

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?