Wojtku, to oczywiście będzie Twój wybór, osobiście nie miałbym wątpliwości i wybrałbym 1,2tsi. Mam cały czas FI 1,2 HTP, którą jeździ moja żona i marzy mi się w niej czwarty cylinder i inna kultura pracy. To fakt, że zdarzało mi się w niej pokonywać kilkutysięczne trasy i wtedy to była mordęga ale nawet na co dzień poza miastem jest po prostu słabo. Jeśli tak jak piszą koledzy kultura i osiągi silnika 1,0 są gorsze, bałbym się tym jechać i nie chciał skazywać na dyskomfort i brak poczucia bezpieczeństwa na trasie. 1,2 to oczywiście potencjalnie większe koszty obsługi i serwisu w dłuższym okresie czasu, więc tylko finanse mogą tu decydować, jednak kupujesz nowe auto i nie szukałbym oszczędności na silniku. Z tego co można przeczytać, fabryczne (a raczej dilerskie) instalacje Skody lubią też przysparzać kłopotów. Powodzenia w wyborze.
Jednak decyzja zapadła że będzie to 1,2tsi tym bardziej ze w tej wersji jest pakiet przeglądów a wersji z LPG nie ma ich. Teraz tylko walka z ceną u dilera i zobaczymy. Dzięki za pomocne podpowiedzi.
Octavia LB |1,2 CYVA 128KM 250 Nm chip|2018 |Clever| biel Candy | Jelenia Góra Diagnostyka i naprawa VW/AUDI/SKODA/SEAT
Koledzy pojawiła się jeszcze jedna opcja u dilera, maja Fabie w wersji Style 1,2 z DSG w podobnych pieniądzach ma nie wielki przebieg, rocznikowo 2016 jedynie auto było uszkodzone ( zderzak, maska, reflektor, błotnik i 2 drzwi, odpalona kurtyna boczna) wszystko naprawione w ASO. Od dilera dostane dodatkowo upust na serwisowanie i przyciemna szyby.
Octavia LB |1,2 CYVA 128KM 250 Nm chip|2018 |Clever| biel Candy | Jelenia Góra Diagnostyka i naprawa VW/AUDI/SKODA/SEAT
@wojtek2626, kombinujesz w caly świat. Dealer szuka jelenia na to auto wiec odpuść sobie i sie nie napalaj na wyposażenie a po 2 sprawdź sobie ile taka naprawa kosztuje w ASO na pewno ponad 10 tysi. wiec to nie jest taka mała szkoda.
oglądałem zdjęcia tego auta po uszkodzeniu i nie wyglądały źle uszkodzenia powierzchowne ja tego auta i tak bym nie brał na całe życie tylko leasing z gwarantowana sumą wykupu, 4 lata i oddaje auto dilerowi wiec wydaje mi się ciekawa taka alternatywa.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.