FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Co wybrać F3 1,0 czy 1,2TSI?
  • Wojtku, to oczywiście będzie Twój wybór, osobiście nie miałbym wątpliwości i wybrałbym 1,2tsi. Mam cały czas FI 1,2 HTP, którą jeździ moja żona i marzy mi się w niej czwarty cylinder i inna kultura pracy. To fakt, że zdarzało mi się w niej pokonywać kilkutysięczne trasy i wtedy to była mordęga ale nawet na co dzień poza miastem jest po prostu słabo. Jeśli tak jak piszą koledzy kultura i osiągi silnika 1,0 są gorsze, bałbym się tym jechać i nie chciał skazywać na dyskomfort i brak poczucia bezpieczeństwa na trasie. 1,2 to oczywiście potencjalnie większe koszty obsługi i serwisu w dłuższym okresie czasu, więc tylko finanse mogą tu decydować, jednak kupujesz nowe auto i nie szukałbym oszczędności na silniku. Z tego co można przeczytać, fabryczne (a raczej dilerskie) instalacje Skody lubią też przysparzać kłopotów. Powodzenia w wyborze.
    Rapid LB | 1,4 TSI 125KM | MY16 | Ambition Max+ | Biały | Wrocław
  • Jednak decyzja zapadła że będzie to 1,2tsi tym bardziej ze w tej wersji jest pakiet przeglądów a wersji z LPG nie ma ich. Teraz tylko walka z ceną u dilera i zobaczymy. Dzięki za pomocne podpowiedzi.
    Octavia LB |1,2 CYVA 128KM 250 Nm chip|2018 |Clever| biel Candy | Jelenia Góra
    Diagnostyka i naprawa VW/AUDI/SKODA/SEAT
  • Bardzo dobra decyzja :)
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Koledzy pojawiła się jeszcze jedna opcja u dilera, maja Fabie w wersji Style 1,2 z DSG w podobnych pieniądzach ma nie wielki przebieg, rocznikowo 2016 jedynie auto było uszkodzone ( zderzak, maska, reflektor, błotnik i 2 drzwi, odpalona kurtyna boczna) wszystko naprawione w ASO. Od dilera dostane dodatkowo upust na serwisowanie i przyciemna szyby.
  • Ja bym takiego auta nie kupił. Kupujesz nowe i z tyłu głowy masz myśl, że już po przygodach.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Ja też nie, historia w aso jest wiec przy odsprzedaży tez kaplica i niższa cena, pewnie gwarancja tez ograniczona na elementy uszkodzone
    Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
  • @wojtek2626, kombinujesz w caly świat. Dealer szuka jelenia na to auto wiec odpuść sobie i sie nie napalaj na wyposażenie a po 2 sprawdź sobie ile taka naprawa kosztuje w ASO na pewno ponad 10 tysi. wiec to nie jest taka mała szkoda. 
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi
  • oglądałem zdjęcia tego auta po uszkodzeniu i nie wyglądały źle uszkodzenia powierzchowne ja tego auta i tak bym nie brał na całe życie tylko leasing z gwarantowana sumą wykupu, 4 lata i oddaje auto dilerowi wiec wydaje mi się ciekawa taka alternatywa.
  • Twoje pieniądze, twoja decyzja......
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?