Też smarowałem tym sztyftem Sonax ale nie mam tak pofalowanych . Ale ciągle skrzypią i już ostatnio to nic nie pomaga. Odechciewa się już tego auta bo nie da się nic na to poradzić. W innych autach nie ma tego problemu i nie trzeba nigdy niczym smarować.
Rapid SB I 1.2 TSI 105KM I MY15 I Ambition Max I Warszawa
U mnie po ostatnich wyższych temperaturach pofalowała się jedna uszczelka - lewe tylne drzwi. Dzwoniłem do serwisu. Wymiana gwarancyjna przy najbliższej wizycie po telefonicznym umówieniu.
Rapid SB / 1,2 CBZB 105 KM / MY 2015/ ELEGANCE MAX / BŁĘKIT PACIFIC/ 122 500 km / PRUSZKÓW Octavia kombi/1,5 DADA 150 KM DSG/ MY 2019 / STYLE / Srebrny Brilliant Metalizowany/ 120 000 km
U mnie po 4 latach użytkowania nic takiego nie występuję, przy czym uszczelek z mieszkiem nigdy niczym nie smarowałem. Napewno nie jest to normalny objaw, a co na to ASO?
Kolejny gnior w rapidzie, zeby od słonca uszczelki sie pofalowały, w zadnym aucie nigdy nie mialem czegos podobnego a stały cale dnie na otwartym sloncu. Ostatecznie wychodzi na to ze chyba nie od tego sztyftu, swoja drogą mi w ASO nasmarowali ostatnio jakims specyfikiem ponoc stosowanym tylko do Superba ;) zobaczymy czy cos da
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
@lookashECL - jeżeli uszczelka pofalowała się na wewnętrznej stronie, to jak od słońca? Ta część uszczelki przy drzwiach zamkniętych nie jest wystawiona na słońce. Dalej: Jeżeli nawet jest, jak piszesz, to gdzie reszta uszczelek? Dlaczego tylko ta jedna a nie wszystkie? Sam miałem R na mocnym słońcu przez kilkanaście dni i bez efektu pofalowania. Ale bez żadnych sztyftów czy smarowania.
A jak sprawia się sama uszczelka: nie przepuszcza wody/dolega po całej długości? Jak się zachowuje przy zamkniętych drzwiach?
Ponieważ nie jest to częste zjawisko w R - to pytanie, czy naprawdę od słońca czy stosowanych kosmetyków? Bo wg mnie - nie od tego pierwszego.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.