FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Kontrolka od ESP i bład czujnikow parkowania na raz.
  • Jestem nowym użytkownikiem Rapida. Przez miesiąc użytkowania zdążyło mi się 5 krotnie że jednocześnie zapaliła mi się kontrolka od ESP i pojawił się na wyświetlaczu radia komunikat "Obecnie optyczny system parkowania (OPS) jest niedostępny". Znika po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika. Pojawia się w różnych sytuacjach - podczas jazdy, postoju, ostatnio nawet jak był kluczyk przekręcony w pozycję II. Spotkaliście się z takim błędem? Jakieś pomysły odnośnie przyczyny? Kupiłem Vgate v3 ale nie znalazł błędów albo nie umiem odczytać. 
    20190605_191238-756x1008.jpg
    756 x 1008 - 113K
    Rapid SB | 1.4 TDI 90KM | 2016 | Ambition | Granatowy | 90000km | Warszawa
  • Mnie osobiści pojawił się taki komunikat raz. Po czym zgasł i więcej go nie widziano. Nie wiem z czym to ma wiązek i nie mogę sobie też przypomnieć co robiłem/modziłem w tedy że to się  pojawiło.
    Rapid SB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16/7.10.2015 | 81000 km | Małopolska zachodnia, Ziemia Chrzanowska
  • Musisz mieć vcdsa lub vasa i wejść w moduł parktronika i tam odczytać bledy
    Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
  • Dzięki za info. Tylko zastanawia mnie czemu razem z czujnikami zapala się kontrolka esp. Co one mają ze sobą wspólnego?
    Rapid SB | 1.4 TDI 90KM | 2016 | Ambition | Granatowy | 90000km | Warszawa
  • Moze cci kuna kable zjadla.
    Skoda Rapid SB, 1.0 110KM MY18 Style, Czerwony, Katowice

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?