Byłem na pierwszym przeglądzie i okazało się, że sprawność amortyzatorów (przód i tył) jest na poziomie 30-35%. Czytając forum mam wątpliwości czy faktycznie te testy są wiarygodne.
Kompletnie się na tym nie znam, jakie objawy powinny się pojawić przy takim zużyciu? Czy mogę gołym okiem stwierdzić, że coś jest nie tak? Wrzucam kilka zdjęć. Opona 215/45R16.
Problem już zapewne rozwiązany. Nie wiem dlaczego nikt nie odpowiedział. Ogólnie wyglądają dobrze, ale wyniki badań mówią swoje. Jeśli nie jesteś w stanie wyczuć, że już słabo trzymają, to zrób jeszcze raz badanie w innej stacji. Jeżeli wynik się powtórzy to z pewnością wymiana.
Rapid Liftback | LB | 75KM | 1.2 LPG. Kod silnika: CGPC | Ambition Max | srebrny metalik | 220 000 km | Rapid Liftback | LB | 75KM | 1.2 LPG. Kod silnika: CGPC | Ambition Max | srebrny metalik | 137 000 km |
Potwierdzam pewną bujalność amorków już przy 30tyś. Trakcja jest jeszcze w porządku. Też mnie to dziwi, że tak szybko tracą swoje właściwości. Plan na przyszłość to Bilstein B4 i powinien być spokój.
Rapid SB | CJZC 1.2 136KM/230Nm | MY2017 | Active | Srebrny | 78000km | Warszawa
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.