jakiś czas temu kupiłem stojak na opony, poniżej na zdjęciach - bardzo stabilny, można regulować stopień nachylenia punktu podparcia opony. Do tej pory przechowywałem na nim tylko opony, jednakże zamierzam zakupić komplet felg stalowych i trzymać zimowe oraz letnie opony razem z felgami. W necie poczytałem trochę na temat przechowywania opon/kół - nie jest wskazane przechowywanie opony założonych na felgi w pozycji pionowej.
Jak to się ma do takiego stojaka, czy opony mogą się w jakiś sposób odkształcić?
ujęcie 2.JPG
411 x 541 - 34K
ujęcie 1.JPG
501 x 268 - 28K
Rapid SB | 1.2 CJZC 90 KM | MY17 | Ambition MAX | Czerwony RIO metalizowany|| 67 000 km | Wrocław
Dla mnie jest to oszczędność miejsca, ale zawsze małe ryzyko odkształcenia profilu. Bardziej nadaje się do większych ilości opon/kół. Może rozwiązaniem by było co kilka tyg. obracanie koła na takim stojaku o np. 90 st. Sam mam opony mocowane na płasko na ścianie, na haku. W tym układzie nic nie naciska na oponę.
Mullrof, tutaj nie chodzi o koszty opon , tylko o porządek w piwnicy - lubię mieć wszystko elegancko poukładane :) Do tej pory na tym stojaku przechowywałem same opony, które tak, jak napisał jercen co jakiś czas obracałem, aby uniknąć odkształcenia. Ehh, zawsze mogę położyć deski i ze stojaka zrobić regał :(
Rapid SB | 1.2 CJZC 90 KM | MY17 | Ambition MAX | Czerwony RIO metalizowany|| 67 000 km | Wrocław
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.