FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Kasowanie danych
  • Po kasowaniu wymiany oleju i przeglądu zostały dane jak w załączniku.
    Jak te dane przywrócić do danych rzeczywistych po uruchomienie silnika nie dane długookresowe?
    1.jpg
    656 x 498 - 62K
    2.jpg
    645 x 514 - 60K
    3.jpg
    649 x 513 - 66K
    4.jpg
    658 x 513 - 63K
  • Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie, to aby zmienić dane "długookresowe" na dane "od uruchomienia" musisz wcisnąć pokrętło (rolkę wyboru danych na wyświetlaczu) znajdującą się na kierownicy po prawej stronie.
    Rapid SB | 1.0 TSI 81 kW (110 KM) | MY18 | Style |Błękit Race Metalizowany | 67 000 km | Gorzów Wlkp.
  • W poprzednim ustawieniu dane jak w moich załącznikach kasowały się po dłuższym postoju i nie były to długookresowe.
  • Możesz zrobić zdjęcie prawej manetki? Masz na jej końcu przycisk kołyskowy? 
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Przesyłam zdjęcie .
    5.jpg
    2917 x 2528 - 452K
    6.jpg
    2514 x 1617 - 245K
  • Co się stanie jak zrobię ustawienie fabryczne?
    Które z tych na zdjęciach?
    7.jpg
    2957 x 2572 - 777K
    8.jpg
    2983 x 2396 - 792K
  • Zazwyczaj po naciśnięciu (wyborze danej opcji) masz możliwość wyboru lub potwierdzenia danej opcji wyboru. Nawet jak przez przypadek naciśniesz - to dalej masz kolejną opcję. Wg instrukcji: W tym menu można przywrócić pojedyncze ustawienia lub wszystkie ustawienia jednocześnie. 
    Spróbuj - nic nie uszkodzisz - może nastawy liczników skasujesz. Niezależnie od tego, samochód dalej będzie jednakowo się zachowywał.  
    Poprzednio wspomniałem o zdjęciu. Po czasie dołożyłeś zdjęcie prawej manetki, ale na zdjęciu już obciąłeś prawą krawędź manetki. Sprawdź, czy masz takie zakończenie manetki. 
    prawa manetka.jpg
    593 x 482 - 135K
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Nie ma takiego zakończenie manetki.
    Chyba zostaje tylko serwis.
    9.jpg
    2992 x 1691 - 410K
  • A z poziomu radia nie masz możliwości przełączania na pozostałe wskazania zużycia? 
  • Krótkie wciskanie prawej rolki zmienia wskazania a dłuższe wciśnięcie i przytrzymanie kasuje odpowiednie dane.
    Rapid SB / 1,2 CBZB 105 KM / MY 2015/ ELEGANCE MAX / BŁĘKIT PACIFIC/ 122 500 km / PRUSZKÓW
    Octavia kombi/1,5 DADA 150 KM DSG/ MY 2019 / STYLE / Srebrny Brilliant Metalizowany/ 90 000 km
  • Ustawienia fabryczne pomogły.
    Dziękuje wszystkim  za dyskusję.
    Pozdrawiam.

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Dzięki Tobie forum będzie funkcjonowało nadal!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?
https://www.compero.pl