Można z naklejki z kodami wyposażenia z bagażnika lub książki obsługi, ale trzeba wiedzieć jak to "ugryźć". Najprostszy sposób to aplikacja na smartfona Skoda Service. Po wpisaniu numeru VIN, podaje dokładną datę produkcji i datę wystawienia karty pojazdu, choć jest to błędnie podane jako data pierwszej rejestracji.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brillant | 84000km | Warszawa
W zakładce z danymi samochodu (trzecia), gdzie wpisujesz model auta do ściągnięcia instrukcji obsługi. Na przykład model: Rapid 05/2013, poniżej Dane samochodu, poniżej Podręcznik, Media System, Krótkie wskazówki i Wybór pojazdu.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brillant | 84000km | Warszawa
Potwierdzam, próbowałem znaleźć informację o nr VIN w aplikacji Skoda Service i wyskakuje "brak informacji o Twoim samochodzie", ktoś ma pomysł dlaczego i jak to obejść?
U mnie też jest OK, ale myślę, że numer jest sprawdzany przez sieć a nie zapisany w aplikacji. Chyba, że numer można odkodować i nie wymagana jest żadna baza danych. Co do samej aplikacji SKODY na Androida to dosyć często mam z nią problemu, tak jakby nie mogła się połączyć.
U mnie tak jak u @Konwel'a i @Bemakr'a. Dane łącznie z przedłużoną gwarancją. Ale dane pojawiły sie dopiero po jakimś miesiącu i bez aktualizacji aplikacji. Co bardziej wskazuje na połączenie z bazą.
Sukces, walczyłem z app Skoda Service i udało się ;-) wpisałem VIN i teraz już wiem, że mój R ma urodziny 11 wrzesień 2013, czyli czekał na mnie 4 miesiące ;-)
Tak jak koledzy w powyższych postach napisali... odpalasz app Skoda Service, wybierasz 3 zakładkę (autko), wpisujesz VIN i voila... mi wyskoczyło 11.09.2013 i to tylko potwierdziło, to co kiedyś liczyłem po znanym mi tygodniu produkcji (znałem miesiąc i +/- dzień, teraz znam dokładną datę)... fajna aplikacja
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.