FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Rapid Spaceback - Instrukcja obsługi
  • Na stronie skoda-auto.pl nie mogłem znaleźć instrukcji do Spacebacka, kierowało mnie do instrukcji do Rapida Liftbacka. Więc zacząłem szukać na innych stronach. I na brytyjskiej stronie Skody przy instrukcji co Spacebacka można wybrać język polski. Link -> http://www.skoda-auto.com/en/mini-apps/owners-manuals/rapid-spaceback
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • Instrukcję do Spacebacka masz na stronie modelu w sekcji do pobrania
    http://www.skoda-auto.pl/modele/rapid-spaceback/do-pobrania
    A poniżej bezpośredni link do instrukcji
    http://www.skoda-auto.pl/documents/models/rapid/katalog-rapid-spaceback-2014.pdf
  • Podany link bezpośredni jest do katalogu, nie do instrukcji.
    Zaś w sekcji do pobrania na stronie Spacebacka kieruje na instrukcję Rapida Liftbacka, nie Spacebacka.
    Rapid SB | 1.2 CBZA 86KM | MY15 | Ambition Max + Dynamic + Pakiet na bezdroża | Czerwień Corrida | 4500km | Lublin
  • Proste pytanie laika: czy masz jakiś konkretny temat/sprawę dot. Spacebacka, której nie ma w opisie Liftbacka? Czy oprócz wymiarów czysto mechanicznych te modele różnią się tak bardzo? A może instrukcja jest uniwersalna?
    Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Rzeczywiście jest błąd na stronie Skody. Przekierowanie do instrukcji obsługi SB powinno być do poniższego linka:
    http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/pl/Rapid_Spaceback_NH/11-2014/Manual/Rapid/A05_Spaceback_OwnersManual.pdf
  • @jercen
    Uniwersalna nie jest, bo oba samochody są podobne, ale jednak nie identyczne, szczególnie z tyłu. W sumie chyba jedyną różnicą jest fragment dotyczący bagażnika. Ale jednak to inny model, więc jest i inna instrukcja.
    A chociażby kąty zejścia z przodu i z tyłu są inne zależne czy to liftback czy spaceback. Co ciekawe, wysokość samochodu są różne. Może to i milimetry, ale są.
  • Tak jak przeglądam, to instrukcja do Spacebacka jest bogatsza.... i ma ponad 30 stron więcej.
  • No to dla mnie sygnał na zamianę Lift na Space. Jak dają tyle więcej - to tylko brać :)
    Niemniej - uznaję różnicę w realu jak i w instrukcjach.
    Pozdrawiam
    Rapid LB | 1.2 CBZA 88kW | MY13 | Ambition Komfort | Srebrny Brilliant metaliza | 88 tkm | Katowice | Ø 6,1 l/100 km
  • Moze uzyli wiekszej czcionki stad te dodatkowe strony :D
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • nie wiem jak z treścią nie chce mi sie porównywać strona po stronie ale na pewni jest po prostu nowsza - sa odświeżone ilustracje fotele maja na nich osłony :)
    dla LB tez pewnie zupdejtuja :)
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Nazwali model "Rapid" (auto sportowe to nie jest), potem poszli za ciosem i nazwali wersję "Spaceback" (Space jest mniejszy od Lifta)... logiki raczej brak, albo jest jakaś pokrętna, ale nazwa zobowiązuje, więc zrobili dla SB większą instrukcję... jedno muszę przyznać, przynajmniej są konsekwentni ;-D
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 100 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  •    witam mam mala uwage co do instrukcji obslugi  SKODY RAPID  SPACEBACK na             stronie 44 rysunek 26.w mojej skodzie (1,2 105kM) brak porzyciskow A i B.                  Wyswietlanie danych na wyswietlaczu odbywa sie przy pomocy przycisku C i regulacji   i D (wersja z MAXI-DOT)                    
  • Ale nie napisałeś jaki masz rok modelowy ani jaką wersję wyposażenia, ani kiedy samochód został wyprodukowany...
  • Obecna instrukcja jest od listopada 2014 r. Jak auto jest z wcześniejszego okresu należy wybrać właściwą. Tak jak @gufi04 pisze, potrzebna jest wiedza kiedy bylo produkowane auto.
  • witam ok macie racje sory rok produkcji to 09/2014 wersja wyposazenia maksymalna 
    czyli wszystko oprocz gps fabrycznego,skrzynia manualna szesciobegowa
  • witam dziekuje gufi04 za informacje dotyczace instrukcji obslugi do rapida
     po wejsciu na ta strone i instrukcje obslugi zauwazylem ze oprocz  zmiany strony z 44  na 40 nic sie nie zmienilo czyli zostaje tak jak napisalem 12 stycznia
  • Tak jak o tym myślę, to tego nie masz bo masz sterowanie w kierownicy. Ktoś by musiał się wypowiedzieć bez pełnego sterowania kierownicy czy ma sterowanie na prawej manetce.
  • @karol
    Wiele funkcjonalności zależy też od tego jaką masz wersję wyposażenia. Instrukcja opisuje wszystkie funkcjonalności w wersji Elegance. W niższych wersjach nie znajdziesz wszystkiego, tego co w instrukcji.
  • Przydałoby się aby zaktualizowali instrukcję pod kątem MY2016. Np. nie mogę znaleźć informacji jak wyłączyć kontrolę trakcji. W moim Rapidzie nie ma przycisku.
    Rapid SB | 1.2 CJZD 110KM | MY16 | Style MAX + dodatki | Beż Cappuccino | ~ 12500km | Sosnowiec
  • Też jestem ciekaw......
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Dzięki Tobie forum będzie funkcjonowało nadal!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?
https://www.compero.pl