Na stronie skoda-auto.pl nie mogłem znaleźć instrukcji do Spacebacka, kierowało mnie do instrukcji do Rapida Liftbacka. Więc zacząłem szukać na innych stronach. I na brytyjskiej stronie Skody przy instrukcji co Spacebacka można wybrać język polski. Link -> http://www.skoda-auto.com/en/mini-apps/owners-manuals/rapid-spaceback
Podany link bezpośredni jest do katalogu, nie do instrukcji. Zaś w sekcji do pobrania na stronie Spacebacka kieruje na instrukcję Rapida Liftbacka, nie Spacebacka.
Proste pytanie laika: czy masz jakiś konkretny temat/sprawę dot. Spacebacka, której nie ma w opisie Liftbacka? Czy oprócz wymiarów czysto mechanicznych te modele różnią się tak bardzo? A może instrukcja jest uniwersalna? Pozdrawiam
@jercen Uniwersalna nie jest, bo oba samochody są podobne, ale jednak nie identyczne, szczególnie z tyłu. W sumie chyba jedyną różnicą jest fragment dotyczący bagażnika. Ale jednak to inny model, więc jest i inna instrukcja. A chociażby kąty zejścia z przodu i z tyłu są inne zależne czy to liftback czy spaceback. Co ciekawe, wysokość samochodu są różne. Może to i milimetry, ale są.
No to dla mnie sygnał na zamianę Lift na Space. Jak dają tyle więcej - to tylko brać :) Niemniej - uznaję różnicę w realu jak i w instrukcjach. Pozdrawiam
nie wiem jak z treścią nie chce mi sie porównywać strona po stronie ale na pewni jest po prostu nowsza - sa odświeżone ilustracje fotele maja na nich osłony :) dla LB tez pewnie zupdejtuja :)
Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
Nazwali model "Rapid" (auto sportowe to nie jest), potem poszli za ciosem i nazwali wersję "Spaceback" (Space jest mniejszy od Lifta)... logiki raczej brak, albo jest jakaś pokrętna, ale nazwa zobowiązuje, więc zrobili dla SB większą instrukcję... jedno muszę przyznać, przynajmniej są konsekwentni ;-D
witam mam mala uwage co do instrukcji obslugi SKODY RAPID SPACEBACK na stronie 44 rysunek 26.w mojej skodzie (1,2 105kM) brak porzyciskow A i B. Wyswietlanie danych na wyswietlaczu odbywa sie przy pomocy przycisku C i regulacji i D (wersja z MAXI-DOT)
Obecna instrukcja jest od listopada 2014 r. Jak auto jest z wcześniejszego okresu należy wybrać właściwą. Tak jak @gufi04 pisze, potrzebna jest wiedza kiedy bylo produkowane auto.
witam dziekuje gufi04 za informacje dotyczace instrukcji obslugi do rapida po wejsciu na ta strone i instrukcje obslugi zauwazylem ze oprocz zmiany strony z 44 na 40 nic sie nie zmienilo czyli zostaje tak jak napisalem 12 stycznia
Tak jak o tym myślę, to tego nie masz bo masz sterowanie w kierownicy. Ktoś by musiał się wypowiedzieć bez pełnego sterowania kierownicy czy ma sterowanie na prawej manetce.
@karol Wiele funkcjonalności zależy też od tego jaką masz wersję wyposażenia. Instrukcja opisuje wszystkie funkcjonalności w wersji Elegance. W niższych wersjach nie znajdziesz wszystkiego, tego co w instrukcji.
Przydałoby się aby zaktualizowali instrukcję pod kątem MY2016. Np. nie mogę znaleźć informacji jak wyłączyć kontrolę trakcji. W moim Rapidzie nie ma przycisku.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.