Czy ktoś z Koleżanek i Kolegów prowadzi dokładne obserwacje dotrysku benzyny? U mnie dotrysk ten wynosi między 1,3 l/100 km, a 1,504 l/ 100 km. Za każdym razem mierzone po przejechaniu min. 1800 km. Może podzielicie się własnymi obserwacjami?
Kopia moich danych innego wątku: Spalanie z LPG: - autostrada (równo 135kmh z tempomatu, max z 7% dotryskiem): 9.3l LPG plus 1l Pb - trasa po Polsce drogami lokalnymi (90-120kmh, spokojna trasa): 8.2 + 0.7 - po mieście 10 + 1 - ostatnio po autostradzie plus drogach lokalnych (pół-na-pół): 9,1 + 0.6 Generalnie to dramatu nie ma, trzeba uważać na dotrysk powyżej 4k (w punkcie pierwszym jak widać dużo było wyprzedzania powyżej 4k to spalanie Pb wzrosło) Ogólnie to wychodzi 25-30zł/100km. Dane z tras zrobionych latem. Zimą trochę później włącza się instalacja gazowa, czasami ssanie etc. Dotrysk, szczególnie w mieście, większy..,
Halif zależy jaki silnik... Ja mam mpi i po 2500 km zeszło mi pół baku. Ale do pracy teraz dojeżdżam prawie na PB bo mam blisko i silnik nie zdąży się zagrzac...
Post był z czasów jak były tylko MPI gazowane, więc teraz nie zaznaczałem typu silnika. Zresztą jest w stopce opisany. No, ale uwaga cenna, jakby ktoś się wpisywał w temacie to niech poda typ silnika. Swoją drogą to mnie też interesuje spalanie w TSI. @marosław - policz swoje spalania i podaj jakieś wyniki...
po 2500 km spalanie wg tankowania: 0,88l/100km Pb. Oraz 7,22l/100km LPG. Głównie miasto. Czyli wychodzi mi ok 17.50 za 100 kilometrów. Dla mnie to rewelacja:-)
O ile nie ciśnie się pod wiatr i pod górkę... Ja zauważyłem, że jak lekko samochód jedzie to nawet przy 130 nie ma dotrysku... Ale jak już trzeba dodawać mocniej gazu (wiatr, wzniesienie,) to jest dotrysk...
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.