komputer myśli, że są inne wskazania czujników, inna temperatura i obciążenie, dlatego daje więcej paliwa przez co finalnie jest mocniejszy. Natomiast soft-oprogramowanie to w ogóle inne nastawy wstępne i inne wartości pożądanych funkcji. Rozwiązanie najlepsze to drugi komputer ze zmienioną mapą, który zawsze można odsprzedać. Rozwiązanie najtańsze: zobacz co się stanie jak odłączysz przepływkę (wyskoczy błąd najprawdopodobniej), komputer przyjmie stałe wartości ale jakie to będą wartości to doświadczalnie możesz określić.
Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
Pogratulować parametrów :) Napisz, jakie masz wrażenia z jazdy, odczucia do poprzedniej wersji softu. A jak ze zużyciem paliwa - zmieniło się? Jak to wyszło czasowo i finansowo? Jak masz lepszą fotkę to podmień. Chodzi o skalę z obrotami i o skalę mocy silnika. Aktualne zdjęcie podaje praktycznie tylko wartości liczbowe mocy i momentu przed/po modzie. Może dla zainteresowanych podasz (na PW) nazwę/adres firmy. Jeszcze jedna ciekawostka wyszła z fotki: większość silników dysponuje lepszymi parametrami (moc i moment) niż deklarowane w dokumentach.
Witam, właśnie jest kłopot w zamieszczaniu zdjęć bo za duża rozdzielczość.Postaram się zamieścić. To jest mój nowy nabytek ,dotychczas przez 9 lat jeżdziłem b klasą 136 KM też w automacie ,tu mam DSG. Decyzja o odwirusowaniu zapadła w związku z tym że trochę miałem dyskomfort na początku. Przed tunnigiem ta skrzynia jakby "mieliła" w miejscu. Teraz jest po prostu bajka. Jeśli chodzi o spalanie to wielkiej różnicy nie widać, tym bardziej że noga sama chodzi by się cieszyć. Jeżdzi się komfortowo i bezpiecznie. Odwirusowanie robił Kreator Mocy Młodnicka z Warszawy.Pełny profesjonalizm, bo oprócz sterownika w silniku również steruja skrzynię. 1400 brutto.
Jeśli masz kłopot z wielkością fotki - to już podstawowy, systemowy Paint potrafi zmniejszyć rozmiar. Po otwarciu fotki w Paincie, na górze masz ikonę z opisem Zmień rozmiar. Po kliknięciu na ikonę otwiera się nowe okno: Zmiana rozmiaru i pochylenie. Tu masz domyślnie nastawioną wartość procentową - w polu z wartością 100 - wpisujesz 50 (a nawet możesz mniej: jak masz 4030 px - możesz podać 25). Klikasz OK. Zapisujesz fotkę. Tak zapisana - wstawiasz już na forum. Na pewno się uda. Możesz wybrać i inny, rozbudowany program ACDSee czy IrfanView. Po wczytaniu/otwarciu fotki wyszukujesz "Zmień rozmiar obrazu" (lub analogiczny) i w nowym oknie wyszukujesz wartości procentowe (lub pikselowe). Zadajesz nowe wartości (mniejsze) i zapisujesz ten nowy obraz, który następnie wrzucasz na forum. Cena wg mnie nie zawyżona.
Ok wykorzystam radę, nie wiem jak to ma Mac ale już odkryłem sposób inny. Tak cena jest przystępna tym bardziej że w moim przypadku jeszcze mam vat od faktury. Wieczorem dam dokładne fotki.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.