Dziś po wizycie w ASO w związku z naprawą klamki po stronie pasażera wykonano mi akcję serwisową na oprogramowanie systemu Start&Stop.
Polecam użytkownikom pojazdów z RM 2016 aby skontaktowali się z ASO.
Problem polega na tym że w "starym" oprogramowaniu na wzniesieniu >10% system może wyłączyć silnik czego robić nie powinien, w nowym już to poprawiono. Operacja trwa około 30 minut.
RAPID LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 39000 km | Olsztyn
na WWW skody raczej nie wyswietla tych akcji tak jak powinno po vinie...
Silnik masz u mnie w stopce którą dobrze żebyś też sobie uzupełnił. Skoda z akcjami serwisowymi raczej zawsze cicho siedzi dopiero gdy ktos sam przyjedzie.
RAPID LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 39000 km | Olsztyn
@rasz widziałem procedurę "przeprogramowania" sterownika która była przypięta do zlecenia gdyż zawsze jak samochód wjeżdża na halę to staram się być obok i na niej na jednej wysokości był silnik 1.2 CJZC 90 KM a obok 1.2 CJZD 110 KM a pod spodem jeszcze inne które podlegają akcji. Mój 110 KM był zaznaczony długopisem przez serwisanta ale z wydruku wynika że także 90 KM podlega akcji. Tak wgl to są to bliźniacze konstrukcje. Na 1 rzut oka raczej wg mnie nie da się ich rozróżnić patrząc pod maskę. Proponuję zadzwonić do innego ASO i poprosić o wykonanie akcji.
A nie jest tak, że akcja o prócz silnika jak np. 1,2 CJZD 110KM, może obejmować samochody tylko z określonego okresu produkcji a co za tym idzie nie wszystkie samochody z danym silnikiem mogą być objęte taką akcją..... ?
Otrzymałem info, że oficjalnie nie ma akcji serwisowej na SS. Natomiast niektóre egzemplarze (najczęściej przy wizycie w ASO) będą podpinane i poprawiany soft dot. SS. Niezależnie od tego, samochody mające SS nadal mogą jeździć, a dopiero przy najbliższej wizycie (po sprawdzeniu z bazą producenta) będzie poprawiony soft. Co do "wyglądu" czy rozpoznania wersji silnika po otwarciu maski - są to identyczne konstrukcje - stąd nie da się stwierdzić jaka to wersja. Najprościej stwierdzić wersję mocy wg dokumentacji.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.