Jak na razie w R nie ma podgrzewanej elektrycznie przedniej szyby. Jest opcja intensywnego nawiewu ciepłego powietrza na przednią szybę. Ta funkcja działa w miarę dobrze. Pozdrawiam
No wlasnie chyba ktos wali w kulki. W ogloszeniach na allegro kilku dilerow ma w opisie Rapida ogrzewana przednia szybe. Pewnie jak zwykle po to zeby wkur... klienta. Pajace... Faktycznie w ofercie na stronie Skody nie znalazlem takiej pozycji. Niestety :( J.
O ile pamiętam to nawet w standardzie octavia tego nie ma, pomijając fakt, że w rapidzie nawet nie ma takiej opcji, chociaż również muszę przyznać że funkjca osuszania szyby przedniej w klimatroniku działa bardzo dobrze,
To co podaje strona/ogłoszenie na otomoto - to częściowa prawda. Pojęcia el. szyby - oznacza pewien skrót. W przypadku bocznych - elektryczne opuszczanie i podnoszenie, boczne lusterka - ogrzewanie i sterowanie lusterek, tylna szyba - ogrzewanie + antena. Natomiast zwrot - ogrzewanie przedniej szyby - nie w przypadku samochodu nowego. Co najwyżej - może być dodatkowo montowane ogrzewanie elektryczne, które na razie jednak nie jest standardem w Skodzie Rapid. Pozdrawiam
Trochę odkopuję temat. Czy może ktoś wie, czy czasem coś się nie szykuje w temacie? Przeglądając instrukcję od MY17 szukając informacji do wątku o lamkach informujących o smarowaniu wpadła mi w oko informacja o ogrzewaniu przedniej szyby. Są nawet symbole charakterystyczne dla tylnej i przedniej szyby. Wg. instrukcji przycisk od ogrzewania przedniej szyby mieści się w tej samej sekcji co włącznik od tylnej. Informacja na stronie 62 instrukcji od MY17 (05/2016). W mojej instrukcji 11/2014 wyraźnie napisali o ogrzewaniu tylko tylnej szyby. Czyżby tylko błąd w instrukcji czy jednak coś w niedługim czasie się zmieni? W cenniku nie ma takiej pozycji nie mówiąc o konfiguratorze, które zawsze jest do tyłu. Może ktoś zweryfikuje w salonie ewentualnie osoby co teraz kupują auto może dopytają czy jest możliwość zamówienia takiego wyposażenia, które jest bardzo przydatne i pozwoli na uniknięcie skrobania i rysowania szyb :-)
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Przeglądałem oferty Rapida jak i Octavii. Jak na razie w obu modelach występuje tylko ogrzewanie tylnej szyby. W konfiguratorze nie ma mozliwości wyboru takiego ogrzewania. @grzesk może chodzi o ogrzewanie przednich foteli ? Bo taka opcja była i jest w ofercie R.
@jercen o ile w przypadku Rapida z Tobą zgodzę się, że na chwilę obecną nie ma takiej opcji to w przypadku Octavii od poczatku w ofercie jest możliwość zamowienia ogrzewania przedniej szyby. Nie wiem jak jest teraz ale na poczatku nie dało się tego zamówić do silnika 1.2 a dopiero od 1.4.
Nie zmienia to faktu, że informacja o podgrzewaniu przedniej szyby w instrukcji Rapida jest, pokazany jest nawet przycisk na ilustracji z charakterystycznym symbolem dla ogrzenia przedniej szyby a obok jest przycisk z symbolem ogrzewania tylnej i ogrzewania foteli, ktore jest opisane w innym miejscu instrukcji. Zaciekawiło mnie to i albo to jest pomyłka w druku i dali cały dział z opisem ogrzewania przedniej szyby albo ktoś sie pospiszył i ujawnił coś co sie pojawi w ofercie za jakiś czas :-) .
RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
Tak - masz rację. Skoda w ofercie OIII ma taką opcję. To ja przeoczyłem, pomimo tego że szukałem w instrukcji obsługi i na stronie firmowej. Pozdrawiam
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.