Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z eksploatacji tego silnika? Diesel 1.6 wydaje się być dobrym wyborem. Pewnie spalanie nie jest duże. Jednak jak wygląda eksploatacja?
Dynamika, awaryjność itp.? To chyba nie jest nowy silnik więc pewnie jakieś opinie się pojawią... Będę wdzięczny.
nie wiem ale chyba nie ma go jeszcze w ofercie. A ten 105KM jest dość dobry (mało pali) - tak przynajmniej wynika z testów w gazetach ale jest strasznie drogii.
Witam! Ja niedawno odebrałem 1.6 90km diesel. Jestem po przejechaniu 1500 km, średnie spalanie z komputera to 4,2 w trasie na drogach krajowych. Jak wyjechałem z salonu zatankowałem 47 litrów na których przejechałem 1100 km, wiec całkiem nieźle. Samochód dobrze wyciszony, fajnie się prowadzi. Żona jeździ focusem kombi 1.8 115 km, wiec mam porównani, oczywiście równica w mocy jest odczuwalna, ale jeździ się naprawdę przyjemnie. Z drugiej strony jak porównałem przyspieszenie do 100 km ( na papierze) to focus jest szybszy o sekundę. Bagażnik jest wielki i upycham w nim tyle co w kombi :) Polecam
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.