Witam wszystkich kolegów na forum,pozwoliłem sobie na wprowadzenie wątku,dotyczącego naszego wyświetlacza MAXI DOT,który przekazuje nam informacje z komputera pokładowego,a dokładniej "na czym jeżdzimy",czyli jakie mamy stałe ustawienie na wyświetlaczu w codziennej jedzie naszym Rapidem.Z własnego "podwórka" powiem tylko,że długo jeżdziłem z ustawieniem "chwilowe spalanie/zużycia paliwa"na wyświetlaczu,a obecnie jeżdżę na "zasięg kilometrów do przejechania na paliwie w zbiorniku". Ciekaw jestem,jak to u Was wygląda,czy macie stałe ustawienie,czy często zmieniacie ustawienia w trakcie jazdy ? Pozdrawiam !!!
* RAPID LIFTBACK * 1,2 TSI * 86 KM * MY15 * AMBITION MAX * BEŻ CAPPUCINO *31 450 * RYBNIK *
Wydaje mi sie ze po to jest tyle wskazań i po to jest rolka w kierownicy by na bieżąco kontrolować jak nie wszystkie to przynajmniej większość parametrów. Ja standardowo ustawiona mam prędkość, ale w czasie jazdy często roluje i sprawdzam poszczególne parametry.
Zwykle mam średnie spalanie. W letnie upały często miałem temperaturę oleju, na długich trasach także prędkościomierz. Reszta opcji sporadycznie w zależności od potrzeb.
Rapid SB | 1.2 TSI CBZB 105KM | MY15 | Elegance Max | Blue Race | 42000 |Gdańsk
Też chwilowe. Przez pewien czas miałem prędkość ale odkąd "upgread'owałem" okulary na nosie wróciłem do chwilowego. Jakoś tak bez sensu mieć prędkość na MD skoro obok jest prędkościomierz... Czasem podglądam temperaturę oleju i zasięg.
U mnie średnie spalanie "Od uruchomienia". Ciągle odczuwam niekłamaną radochę, kiedy wartości spadają i zatrzymują się gdzieś poniżej 6 - szczególnie, że w mojej starej, poczciwej Octavi takie odczyty należały do rzadkości. A poza tym sprawdzam czasami temp. oleju, ew. zasięg...
Rapid LB | 1.2 90KM | MY 2016 | Ambition MAX | Błękit Pacific | 41000 km | Brzoskwinia | śr. 5,5 l/100 km
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.