FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Czarna perła | bounty
  • @lukasz13 przed przeglądem było jedno wskazanie, mianowicie tylko przegląd (jakieś stare foto):

Po przeglądzie, po 2 dniach i zrobieniu trasy 700km wygląda to tak: (olej + przegląd)
    na początku, jeśli się nie mylę, przy oleju były kreski, czyli brak wskazania...

image
    IMG_20150318_120948.jpg
    3264 x 2448 - 1M
    IMG_20150821_101850.jpg
    3264 x 2448 - 1M
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  •  No widzisz, a u mnie było na odwrót. Masz chyba najlepsze  ASO z wszystkich do tej pory które kasowały przegląd. Chociaż z drugiej strony to ja przegląd mam po dwóch latach, a za rok mam tylko przyjechać na zmianę płynu hamulcowego- 200 Zł. Konia z rzędem temu kto ogarnie te przeglądy w Skodzie.
  • @lukasz13 mam najlepsze ASO, hmm... jak to ująć... wychodzi na to, że moje ASO jest dobre w kasowaniu przeglądów, reszta jest milczeniem ;-) znawcy trójmiejskich serwisów wiedzą o co chodzi ;-)
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • @bounty, dokładnie. Ja zawsze miałem 2 wskazania, a przeglądzie mam teraz tylko jedno:(
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Radio czekało od wakacji, trzeba było wreszcie dokonać podmiany. Ten "mega mod" ;-) zajął mi chwilę wieczorem i dzisiaj... najpierw szukałem czegoś, żeby podważyć ramkę nie niszcząc przy okazji krawędzi. Jak już miałem dostęp do śrub, to gdzieś mi się zagubił TORX T20 i oczywiście wizyta w sklepie, życie...

Radio Blues (przed)

Radio Swing (po)

Tylko gdzie ja teraz będę odkładał telefon? ;-)

Moje spostrzeżenia:
    1. pojawiło się "Audio" w maxi-dot.
    2. Sterowanie prawymi przyciskami w kierownicy aktywne.
    3. Wyłączenie radia Swing lewą rolką kierownicy aktywne.
    4. Subiektywnie... dźwięk lepszy. Jest możliwość lepszego dostrojenia.
    5. Oba radia nie były równo spasowane, lewa strona ma większą szczelinę niż prawa. Próbowałem to naciągnąć, bez rezultatu... cóż Skoda simply clever.
    6. Blues ma 1 antenę, Swing miejsce na 2 anteny... i w które miejsce wetknąć wtyczkę?

Podczas podmianki, pojawiło się info: BATTERY LOW...
    chyba akumulator nie był zadowolony, że coś kombinuję przy radiu ;-)

Niestety, radio nie współpracuje z czujnikami parkowania! Nie ma opcji PDC, brak regulacji, brak optycznego układu parkowania na ekranie radia ;-(  Czy jest jakaś szansa, aby to zmienić?

Gdybym robił to drugi raz, mam czym podważyć i czym odkręcić ;-) max kilka minut...
    Pozdrawiam
    IMG_20160131_152641.jpg
    3264 x 2448 - 782K
    IMG_20160131_184713.jpg
    3264 x 2448 - 924K
    IMG_20160131_185456.jpg
    3264 x 2448 - 887K
    IMG_20160131_193834.jpg
    3264 x 2448 - 1005K
    IMG_20160201_115204.jpg
    3264 x 2448 - 1M
    IMG_20160201_115909.jpg
    3264 x 2448 - 1M
  • Aby pojawiła się wizualizacja PDC najprawdopodobniej wystarczy kodowanie VCDS.
    Rapid LB | 1.6 TDI CXMA 115KM | MY2016 | Ambition MAX| Biel Candy | Gorzów Wlkp.
  • Nawet nie wiesz jak bardzo ucieszył mnie Twój wpis... teraz muszę tylko dorwać kogoś z kabelkiem ;-D
  • Teraz wygląda super, bardzo fajny mod.
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi
  • "5. Oba radia nie były równo spasowane, lewa strona ma większą szczelinę niż prawa. Próbowałem to naciągnąć, bez rezultatu... cóż Skoda simply clever. "

U mnie też to zaobserwowałem przy fabrycznym swingu i miałem coś z tym zrobić na wiosnę. Ale widzę, że ten typ tak ma.
    Fajnie, że o tym napisałeś.
    Pozdrawiam
  • Ostatnie chwile na zimowych 15''... niebawem pojawią się letnie alu 16'' ;-)

plener 15.jpg
    3264 x 2448 - 2M
  • Musze przyznać, że czarny o prócz srebrnego ;) to jeden z najlepszych kolorów Rapida.
    Corolla | 1,6 132KM | MY18 | Classic Plus | Czarny | EPi
  • Według mnie szary metal idealnie pasuje do rapida:]
    Rapid LB | 1.2 105KM | MY15 | Elegance max | Szary metal| 18000 km | Toruń
  •  Czarny wyszczupla, a Rapid akurat jest bardzo szczupły. Ale to tak półżartem :)

• A ja i tak uważam, że Błękit Denim czyli kolor, w którym promowano Rapida wygląda najlepiej ;-) Oczywiście wersja LB. Widziałem wczoraj F3 w Błękit denim i już wyglądało to tak sobie. Bryla i kolor muszą się łączyć.

Tak czy siak do Rapida LB (SB chyb też) czarny mi się nie podoba ale to tylko gust a Tobię @bounty życzą setki tysięcy kilometrów przejechanych bez problemów.

PS. U mnie od zeszłego czwartku już letnie :)
    RAPID LB | 1.2 TSI CBZB 105 KM @120 KM/213,7 Nm | MY15 (45 tydzień 2014) | AmbitionMAX + USB + Climatronic + Tempomat + Hak | Błękit DENIM | łódzkie
  • @lukasz13 potwierdzam wersje z wyszczuplaniem ;) chyba juz nawet pisalem o tym kiedys. Rapid jest waski i jakos nie bardzo pasuja mu ciemne kolory, czarny to chyba tylko do superba ze skod bo nawet O3 tez w nim srednio wyglada. Wiadomo ze kazdy swoj chwali ale np bialy go optycznie poszerza co jak dla mnie jest atutem.
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Ja się z @yunior81 Rapid w czarnym wygląda najlepiej, tak majestatycznie. Wygląda co najmniej jak compact, a w innych kolorach to zwykły B+:))
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?