Witam i pozdrawiam z forum ocp. Mój tata kupił za moja namową skodę rapid ambitionMax na wyprzedaży rocznika (12.2015). Na wyposażeniu auta było radio swing z dotykowym ekranem + multi kierownica z takimi opcjami jak bluetooth itp. Już na początku zdziwiłem się że pomimo multikierownicy modułu bluetooth auto nie posiada a ASO nie chce się nawet podjąć montażu za opłatą, jeszcze bardziej się zdziwiłem gdy okazało się że brakuje głośników w tylnych drzwiach i to w pakiecie ambitionMax (gdzie jest pełna elektryka). Mam za tem do was pytanie czy w tej wersji wyposażenia będzie pociągnięta instalacja głośnikowa do tylnych drzwi tak że wystarczy tylko wpiąć głośniki czy też trzeba będzie ciągnąć wiązkę aż od radia? Czy po dołożeniu głośników radio samo zaskoczy czy trzeba podpinać vcds? Ponadto zastanawiam się nad samodzielnym montażem modułu bluetooth ( w octavii to tylko moduł + kabel + mikrofon), bo przy multikierownicy i maxi-dot to aż się prosi i tu pytanie cyz moduł z octavii podejdzie do rapida?
W ambitionMax nie masz pełnego pakietu na głośniki z tyłu, obecnie trzeba dokupić pakiet Audio do tej wersji. To było auto z wyprzedaży więc gotowiec, który możliwe że ktoś zamówił doposażył ale nie odebrał bo np: zrezygnował. Dlatego masz Swinga i parę innych bajerów niewystępujących w tym standardzie. Obstawiam że jeśli nie ma głośników z tyłu to i wiązki tez nie będzie bo standardowo oszczędności Skody. Jeśli podłączysz tylne głośniki to swing z automatu je wykryje tak samo jest czujnikami parkowania. Co do reszty do nie wiem.
Do aktualnego radia Swing potrzebne są głośniki, które w opcji występują jako system Skoda Surround. Tańsze tylne głośniki (też opcjonalne), współpracują tylko z podstawowym radiem. Nie znam się ale z tego co pamiętam chodzi o inne opory i sprawy oprogramowania. W każdym razie do dotykowego Swinga są inne parametry głośników, niż montowane z tyłu do MY15 i do aktualnego Blues'a. Kabli nie ma.
Jeśli chodzi o Bluetooth to wydaje mi się, że dokupienie modułu (na portalach aukcyjnych po 200 zł) powinno wystarczyć. Czy na panelu radia masz opcję "phone" czy tylko trzy przyciski?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.