Większość H7 w ogóle nie zamontujesz z uwagi na brak metalowego kołnierza jak w standardowej H7. W Rapidzie żarówkę montuje się na wcisk. Szukałeś "czegoś" na www.motohid.pl ?
zamiast ledów niewiadomego pochodzenia lepiej zamontować jakieś dobre żarówki z białym światłem typu Osram Nightbreaker albo Cool Blue. Ewentualnie można kupić zestaw ledów LEDriving FOG osrama dedykowany pod konkretny model samochodu
Własnie zauważyłem że montowane na wcisk chodź uważam że nie przeszkadzało by to za bardzo, night breakery w porządku ale padają bardzo szybko zresztą był ostatnio test rzeczonych led-ów które w starciu z osramem wypadał naprawdę, rzekł bym, blado :) o ponad 50%. Przemyśle jeszcze temat ale na 99% zamówię ledy bo puk co są bezkonkurencyjne.
Zacząłem od wymiany pozostałego oświetlenia na ledowe zacząłem od kierunków i dalej zacznę od oświetlenia wewnętrznego a skończę na przodzie na razie jeszcze nie zamontowałem przodu.
ale widzę ze kolega @grzesik1 chętnie by wypróbował,ptaszki ćwierkają że od przyszłego roku przepisy mają się zmienić,tylko Europa jest tak zacofana.Dobrze by było dla halogenowców
Mam taki zamiar i prawdopodobnie zacznę od h15. Najmniejsze prawdopodobieństwo że ktoś sie przyczepi bądź kogoś oślepie. W stanach można stosować takie żarówki. Gdyby w europie była zgoda to sprzedaż nowych aut z ledami za 5-6 tyś zł pewnie lekko by spadła i tu jest problem.
@grzesik1 Nie tylko w stanach bo i też w Rosji, Chinach czy Japonii o czym zapewne wiesz.Phillips wypuścił już takie cudeńka na H7 kosztujące około 700zł https://www.google.pl/search?q=philips+
Tak jak mówisz. Philipsa też widziałem i gdybym wiedział ze nikt nie zabierze mi dowodu to kupił bym nawet te philips za 700zł bo w deszczowy dzień nic nie widać na ori zarówkach.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.