Witam. Czy ktoś się orientuje w jaki sposób można przestawić długość okresów między wymiana oleju? Tzn wymieniłem olej poza aso , komp pokazuje wymiana za 1200 km. Czy po tym przebiegu nastąpi restart i znów 20000 czy można to samemu zmenic/ przestawić / zaznaczyć ze wymiana / przegląd juz była?
To zależy od tego jaki masz licznik. Z maxi dot trzymasz przycisk resetu licznika (ten z prawej), przekrecasz kluczyk na poz1 i puszczasz przycisk resetuj. Potem zgodnie ze wskazaniami MaxiDota
Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
Maxi dot w ten sposób pyta mnie czy cofnąć termin wymiany oleju. Naciskam tak i komunikat ze przegląd za 1200 km czyli tylko wylaczam ostrzeżenie. Czy możliwe jest samodzielne ustawienie nowego okresu do wymiany? Teraz mam komunikat po przekręceniu kluczyka przegląd za 1200 km. Czy można to zmienić? Dzięki za odpowiedź.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.