Demontował ktoś kiedyś dokładkę tylnego zderzaka? Chodzi o ten element na dole zderzaka w kolorze niepomalowanego czarnego plastiku. Będę wdzięczny za opis czynności, instrukcje zdjęcia jak tego dokonać. Fajnie jakby się dało bez demontażu całego zderzaka. Mam lekko przerysowany ten element i dlatego myślę nad jego zmianą. Może ewentualnie ktoś ma pomysł jak pozbyć się drobnych rysek z takiego materiału? Pozdrawiam Rafał
Rapid LB I 1,2 TSI 90KM I MY 2016 I Ambition MAX I Błękit Pacific I 230km I 18.12.2015 I Łódź
Wkładka tylnego zderzaka jest montowana na zaczepy. Jednak jej zdjęcie jest bardzo utrudnione. Stąd polecam zdjęcie tylnego zderzaka. Wtedy dostęp do wkładki jest dziecinnie prosty. Jak nie masz doświadczenia w takich naprawach - najprościej (i niedrogo) zrobią w zakładzie, gdzie "spawają" zderzaki. A może nawet podpowiedzą Ci, że nie musisz nic ściągać, i zrobią to na samochodzie. Pozdrawiam
Obejrzyj sobie film w linku mimo ze jest to o Octavii to wydaje mi sie ze zasada montazu / demontazu defuzora w Rapidzie jest ta sama. Bez zdejmowania zderzaka. milego ogladania.
Wątek sprzed roku ale...Przy wymianie dokladki na wersję z Monte Carlo, demontowali mi caly zderzak w warsztacie. A co do maskowania rys, np. jakieś wypełnienie i plastidip.
Rapid SB | 1,2 130 km (box) | MY16 | Ambition Max | Blue denim | 40 000 km | Trójmiasto
Wszystkie drogi prowadzą do celu. Można bez demontażu zderzaka, ale trudniej, bo nie widać zaczepów. Jak zdejmiesz zderzak masz wszystko jak na "dłoni". W takich wypadkach warto zastanowić się, czy niby okrężna droga nie jest jednak prostsza i szybsza. Serwis ma jasne i jednoznaczne zadanie, wg instrukcji serwisowej. A tak dla siebie, w garażu - to każdy sam decyduje. Miło, że podsunąłeś filmik. Ale sam zdejmowałem i zakładałem tylny zderzak, i mając taki temat przed sobą, ponownie bym wybrał wpierw demontaż całego zderzaka. Pozdrawiam
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.