Witam, Rano zastałem taki widok po obu stronach samochodu... Czy ktoś z was orientuje się jaki jest koszt oryginalnych wkładów do lusterek? Zamienniki widzę za 45zł sztuka... Ale wolałbym oryginalne i nie wiem czy zgłaszanie do ubezpieczalni jest opłacalne :/
Rapid SB | 1.4 TSI 125KM DSG | MY16 | StyleMAXX | Race Blue | 21 000km | Poznań
Jeśli szkoda jest poniżej kilku stówek to nie ma sensu zgłaszać. AC wzrośnie Ci o ok 5-10% na okres 3 lat, wiec wzrost roczny przewyższa wartość lusterek.
Rapid LB|1,2 85 KM| MY14| Ambition| Blue Denim| 105000 km| Kraków
Sprawdź - czy masz udział własny. Przy takiej opcji w wys. 1% z wartości ceny samochodu to już daje kwotę rzędu 400 - 600 zł. Przy wyższym udziale ta wartość jest stosownie jeszcze większa. Stąd - tak jak pisał kol. amiskiew - w Twojej szkodzie - 2 wkłady - sprawa nie warta świeczki. Pozostaje zakup z własnej kieszeni i montaż własnym sumptem. I delikatne życzenie - by to było tylko ten jeden raz ... Pozdrawiam
@amiskiew Opłata wzrasta o 40% jeżeli szkoda była w roku poprzednim (ubezpiecznie przez leasingodawcę) żeby od tego uciec można zmienić na ubezpieczenie zryczałtowane.. @maciektsi Poznań podali że około 270, dzięki za info. @jercen W leasingu nie ma udziału własnego - więc mnie nie łapie, ale jest tak jak mówisz. Będę miał i "chińskie" i czeskie w ręku, porównam i dam znać jakie są różnice, może komuś się przyda ta wiedza. Dziękuję wszystkim.
Rapid SB | 1.4 TSI 125KM DSG | MY16 | StyleMAXX | Race Blue | 21 000km | Poznań
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.