Witam. Mam Rapida w sedanie 1.2 110 km i mam problem z felgami stalowymi nie wiem ktore beda pasowac. ASO nie sprzedaje felg w rozmiarze 16 stalowek a takie potrzebuje kupic na zime :) bo mam opony 205/60 R16 ze starego auta zostaly. Jakie rozmiary felg 16 stalowych pasuja do tych aut ?
Wejść to może wejdą, ale prędkościomierz będzie zanizal, nie wiadomo jak będzie w czasie obciążenia kompletem pasażerów, po trzecie nie spełniają norm homologacyjnych, a w razie wypadku z twojej winy organ scigania może sie tego czepić, po drugie ubezpieczalnia w ramach AC noze odmówić wypłaty ponieważ auto nie spelnialo norm homologacyjnych. Jak nie masz AC możesz to olać, Niemcy o tym wiedza i jak maja AC i robią zmiany to są wbijane w brief a wcześniej TUV sprawdza czy spełnia tak wyposażone auto normy homologacyjne. Ac jest ubezp. dobrowolnym i ubezpieczyciel zawsze może sie czepić szczegółów i bądź pewny, ze to zrobi jak są to jego pieniądze. W OWU AC jest napisane ze koła, opony i itp musza spełniać normy homologacyjne dla danego modelu, a 205/60/16 takich norm homologacyjnych dla Rapida nie ma.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
@Sącza mogę Ci sprzedać swoje używane jeden sezon oryginalne felgi stalowe 15" do Rapida razem z oryginalnymi kołpakami bez żadnych otarć.
Rapid nie jest przystosowany technologicznie do rozmiaru 205/60 R16. Może da się je założyć ale uszkodzą nadkola i będą przekłamywać wskazania licznika.
Rapid SB I 1.2 TSI 105KM I MY15 I Ambition Max I Warszawa
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.