Witam posiadaczy SR Czy ma ktoś informacje o procedurze wymiany płynu hamulcowego. Jestem zwolennikiem wersji z pedałowaniem bo tak zawsze we wszystkich moich samochodach robiłem w dwie osoby, teraz mamy ABS i ESP i czytając ogólne informacje w necie można zgłupieć. Wiec pytanie czy ktoś z posiadaczy SR coś o tym wie. pozdrawiam
Jedni piszą żeby przy ABS/ESP: - kluczyk był w pozycji ZAPŁON - żeby pootwierały się jakieś elektrozawory obecne w niektórych konstrukcjach pomp ABS; - wykonywać odpowietrzanie klasyczną metodą "pompuj" "trzymaj" poczynając od koła podkreślam NAJBLIŻSZEGO pompie ABS
Inni z kolei że nie ma to znaczenia czy od najdalszego czy od pierwszego i tak samo jeśli chodzi o kluczyk.
Osobiście w Skodach z ABS/ESP robiłem i tak i tak i wszystko jest w porządku.
Jak nie zrobisz tak będzie okej. Jedyne co możesz zrobić to przepompować dużą ilość płynu żeby mieć 100% pewności że wymieniłeś dokładnie płyn.
RAPID LB | 1.2 CJZD 110 KM | MY16 | Ambition MAX | Beż cappuccino | 39000 km | Olsztyn
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.