Witam serdecznie proszę o poradę odnośnie następującej sytuacji wracjąc z pracy: odpaliłem auto i zaczął mrugać mi check engine... dodałem troche gazu na luzie i przestał, zgasiłem auto odpaliłem raz jeszcze check nie mrugał ale wsykoczył komunikat usterka system start stop. Dojechałem do domu zgasiłem auto odpaliłem raz jeszcze i już nic sie nie pokazało start stop działa.... O co mogło chodzić i czy są powody do niepokoju ? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Skoda Rapid Liftback | 1.2TSI 90KM | MY17 | active MAX | beż cappucino metalizowany | Łódź
Nie posiadam vcdsa więc bedzie ciężko. rozumiem że nikomu nic podobnego się nie wydarzyło, no nic podjadę na serwis niech zobaczą czy coś sie zapisało na komputerze
Skoda Rapid Liftback | 1.2TSI 90KM | MY17 | active MAX | beż cappucino metalizowany | Łódź
Wróciłem z serwisu, poinformowano mnie że zapisana usterka na komputerze to nieregularne zapłony na cylindrze nr 2 (wypadanie zapłonu) ale że było to jednorazowe i teraz jest dobrze to nic nie robią i że to pewnie slaba benzyna a tankuje zawsze na dobrych stacjach i nie jezdze na rezerwie... martwi mnie to o tyle bo mam jeszcze tylko tydzien gwarancji a czuje ze to moze byc kosztowne. Co o tym sadzicie ?
Ja miałem taki przypadek, też twierdzili że ok, przy 18.000 km wymieniłem na świece NGK i po problemie nawet kultura lepsza. Fabryczne też były NGK z nadrukiem VW.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.