Koledzy czy któryś z was posiada w swoim R fabryczny pakiet oświetlenia ambientowego? Był w ogóle w PL dostępny taki pakiet czy nasi zachodni sąsiedzi zostali lepiej obdarowani możliwościami w konfiguracji? Zaintrygował mnie wątek na niemieckim forum gdzie się mocno zdziwiłem, że w opcji Rapida było na wyposażeniu oświetlenie nóg lewo-prawo przód, oświetlenie kieszeni w drzwiach, oświetlenie schowka pod panelem klimy czy nawet podświetlane klamki ! Według mojego researchu lampki led użyte w tym pakiecie to 7P6919390A. Zdziwiłem się, że na pokładzie Rapida takie luksusy można było mieć niczym w Octavi L&K i podkusiło o dopisanie tego na liście "wydziwnionych" modów do zrobienia :))
Jeśli się nie mylę, jest to opcja o nazwie "oświetlenie wnętrza LED", dostępna w pakiecie z Light Assist. Ktoś z forum wrzucał kiedyś fotki jak to wygląda.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
To nie jest oświetlenie ambientowe. Oświetlenie ambientowe to takie cienkie paski na desce czy w drzwiach. Np. tutaj jest pokazane jak to dołożyli do Superba: https://www.youtube.com/watch?v=LZ8MO31xtpg Sam będę coś takiego chciał montować u siebie.
Osobiście nie wyobrażam sobie tego podświetlenia klamek zrobionego tak, żeby nie przeszkadzało podczas jazdy - ze względu na to że klamka nie jest schowana we wnęce tylko plastik wokół jest delikatnie wyprofilowany. Sam próbowałem dorobić takie podświetlenie i ciężko było dobrać odpowiednie miejsce w którym miało by być zamontowane podświetlenie. Reszta, tj. podświetlenie nóg i oświetlenie wnęki jest łatwe do zrealizowania samemu. Polecam - bo wygląda to bardzo ładnie. U siebie w prezentacji mam wrzucone foty jak to wygląda mniej więcej.
@FumFelos faktycznie klamki mogą być dosyć problematycznym tematem, aby to jakoś w ogóle schludnie wyglądało. Ale po zobaczeniu Twojego wątku to już wiem, że czas zacząć kompletować elementy do oświetlenia nóg i półki w konsoli centralnej :)
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.