Witam Nakładka oderwana przez własną głupotę przy próbie usunięcia z podszybia zalegającego lodu i śniegu podczas ostatniej zimy. Próba klejenia do słupka przy pomocy różnego typu taśm dwustronnych, sznura butylowego kompletnie się nie sprawdza (kilka godzin i nosek odstaje, guma i słupek odtłuszczone denaturatem). W ASO zamówiłem nową nakładkę i ma ona nałożoną już fabrycznie taśmę / warstwę klejącą . Teraz do Was Panowie (Panie) pytanie czy ktoś to już może przerabiał i czy przed montażem nowej nakładki wystarczy tylko odtłuścić słupek w miejscu klejenia czy konieczna jest może aplikacja jakiegoś aktywatora (primeru) na słupek? Pozdrawiam
Miałem podobny problem, odkleila mi się cześć tej gumowej osłonki, próbowałem na różne taśmy dwustronne i za każdym razem się odklejalo. Później w markecie budowlanym kupiłem specjalny klej do łączenia gumy z metalem. Od tamtej pory mam święty spokój :)
Obydwie nakładki wymienione, mija trzeci dzień i nic się nie odkleja (miejsce klejenia tylko odtłuszczone). Podaje ich numery (może komuś się przyda) Lewa - 5JA819447B, Prawa - 5JA819448B. Temat zamykam.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.