Witam, Potrzebuję informacji, czy do mojej Rapidki można dołożyć zestaw tempomatu:
Skoda Rapid 1.2 Nr identyfik.sam.: TMBEA6NH4H4529735 Model: RAPID SPB AMB TS66/1.2 M5F Rok modelowy: 2017 TMW: NH13G4 MKB: CJZC GKB: PED numer BCM - 6C0 937 089D
Salony mówią, że nie da rady - mogę kupić nową manetkę i wiązkę 5JB 054690/5JB 054 690A - dodatkowe pytanie, czy wiązka we wszystkich tempomatach do Rapida jest taka sama? Jeżeli tak, to mogę kupić używany przełącznik, jeżeli powyższy nie będzie będzie pasować do mojego modelu.
Z tego co widzę, są dwa rodzaje przełączników zespolonych - różnią się prawą manetką - ten "starszy" ma dodatkową funkcję TRIP, a nowszy ma tylko obsługę wycieraczek.
Rapid SB | 1.2 CJZC 90 KM | MY17 | Ambition MAX | Czerwony RIO metalizowany|| 67 000 km | Wrocław
Ja też pytałem w kilku salonach i jedne były cały czas na nie, inne, że się da, a później jednak, ze się nie da. Przeglądałem zagraniczne fora i blogi i z tego co pamiętam ludzie sobie sami montowali.
Tempomat fizycznie zamontowany, teraz zostaje aktywacja - niestety okazało się, że podczas próby aktywacji w vcds, ze potrzebna jest aktywacja online w ASO. W Aso za ok. 100 zł można kupić kod aktywacyjny - 5E0054800. Mam nadzieje, ze bez problemu dokonają aktywacji. Był ktoś z Was w takiej sytuacji?
Rapid SB | 1.2 CJZC 90 KM | MY17 | Ambition MAX | Czerwony RIO metalizowany|| 67 000 km | Wrocław
Nic nie poszło, na razie jestem w zawieszeniu, osoba, która ma mi to zrobić, ciągle czeka na vasa i dostęp do odis, daje sobie czas do połowy stycznia, jak się nie odezwie, to jest jeszcze jedna osoba, która kodowanie zrobi za wyzsza cenę tj. 500 zł.
@ Krissol podeslij prosze numer czesci tego tempomatu co montowales i jakis kontakt do miejsca gdzie bedziesz to montowal/kodowal. Przymierzam sie do operacji :)
Po długim okresie oczekiwania tempomat został aktywowany. Niestety aktywacja tylko online na serwerach Skody kodem aktywacyjnym z ASO. Osobom zainteresowanym wysłałem priv z namiarami do osoby, która montowała.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.