Witajcie Mimo iz śledze to forum od dawna dopiero teraz udalo mi sie zarejstrowac. Moj rapid z silnikiem 1.0 TSI ma obecnie 45000 km. Od okolo 10000 km pojawil sie dziwny dzwiek. Na filmie slychac to jako stukanie o nizszym tonie. 2 serwisy Skody w Poznaniu uparcie twierdza ze jest dzwiek pompy wysokiego cisnienia, ja twierdze ze to na pewno nie to. Osluchalem silnik stetoskopem i dzwiek wydobywa sie gdzies od strony rozrzadu i niesie sie na wydech... Macie jakies pomysly? Ponizej link do filmu http://www.youtube.com/shorts/EFCzTLAD6P4
Witam, Dołączam się do pytania. Jestem posiadaczem Rapida od kilku miesięcy i też zaobserwowałem u siebie podobne dźwięki. Nie jestem w stanie określić czy wcześniej już występowały czy dopiero teraz się pojawiły. Ten typ tak ma czy to jednak usterka? Pozdrawiam serdecznie.
Rapid LB|1.0 TSI 95KM|MY17|Active|Biały|69000km|Poznań
Hej, Mam ten sam problem. Ten sam silnik i rocznik. Temat też świeży. U mnie sprzęgło jak wciśniesz to lekko ten dźwięk się zmienia ale nie powiedziałby że ustaje. Już szukałem tutaj na forum i podobno dwumasa występuje tylko w skrzyniach DSG dla 1,0 TSI. 14.01. mam wizytę u mechanika podzielę się z tym co mi powiedzieli. Pozdrawiam
Hej, W takim razie czekam na info. Ja niestety dopiero w lutym dam radę podjechać do mechanika. U mnie wciśnięcie sprzęgła raczej nie ma wpływu na ten dźwięk. Pozdr
Rapid LB|1.0 TSI 95KM|MY17|Active|Biały|69000km|Poznań
Wbij sobie jedynkę i lekko puść sprzęgło przy zaciągniętym ręcznym, jak dźwięk kompletnie znika to w moim przypadku była to linka zmiany biegów, która stukała o ekrany, mechanik to sam wykrył i naprawił.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.