Połączyłem telefon z samochodem przez Bluetooth. Włączam muzykę w telefonie i ładnie mi gra w głośnikach. Problem tkwi w przerzucaniu utworów, nie w tel tylko za pomocą konsoli na kierownicy. Wie ktoś jak to zrobić?
Podobno jest jakiś player na nadroida, który jakoś wykorzystuje guziki w słuchawce przenośnej obierz/odrzuć do zmieniania utworów. I to ma zastosowanie właśnie też z Maxi-Dot. Ktoś coś wie na ten temat?
Bluetooth wiadomo jak działa. Jest nadajnik i odbiornik. Sygnał idzie w jedną stronę, od nad. do odb. W tym układzie w naszym R. miałby być nadajnik Bluetootha w radiu - by sterowanie z elektroniki samochodowej mogło nadawać sygnał/sygnały do urządzenia zewnętrznego. Mało tego - taka transmisja musiała by być ciągła - by w dowolnym momencie można było wprowadzać zmiany. Na dodatek, jeśli takie opcje by miały być - to najpierw hardware - później soft. Jak na razie nigdzie się z tym nie spotkałem w R. czy Skodzie, by np. Swing miał możliwość wysyłania sygnału Bluetootha. Niemniej wszystko możliwe jest przed nami :) Może pojawi się mała przejściówka (chińska za kilka zł) i taka opcja będzie możliwa. Pozdrawiam
Ja w swoim R normalnie przerzucam grająca muzykę z telefonu za pomocą kierownicy i nic nie musiałem kabinowac, może dlatego, że mam radio Amundsen + ??
Rapid LB | 1.2 CBZB 105 KM | MY15 | Elegance Max | Beż Cappuccino | 11000 km | dolnośląskie
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.