Czy istnieje możliwość całkowitego usunięcia informacji o czasie wykonania przeglądu? Mam zamiar robić przegląd co 15 tys km przy wymianie oleju, a nie osobno wymianę oleju i osobno przegląd. Nie chce 2 razu w roku jeździć do serwisu.
Rapid SB I 1.2 TSI 105KM I MY15 I Ambition Max I Warszawa
Można przestawić wskaźnik przeglądów z Longlife(30 kkm) na normalny(15kkm), ale jeżeli masz pakiet przeglądów musisz zostać przy Longlife, ewentualnie zrobić ekstra wymianę we własnym zakresie. Poczytaj: http://rapidklub.pl/discussion/105/wymiana-oleju Tutaj chyba zostało wszystko rozpisane na najdrobniejsze szczegóły.
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
@Maciek_1991 nie o to pytałem. Już mam przestawione z 30 tys na 15 tys km. Robię przeglądy olejowe na 15 tys. Pytam czy można całkowicie usunąć z komputera drugą wyświetlaną informacje o przeglądach. Tak żeby był wyświetlany jeden komunikat o przeglądzie, a nie dwa. Teraz wygląda to tak, że jade na przegląd wymienić olej i filtry, a za 2 miesiące komputer informuje żeby jechać na dodatkowy przegląd.
Wiem, że nie muszę jeździć 2 razy i nie zamierzam. Tylko moje pytanie jest czy można usunąć na zawsze z komputera jedno z przypomnień o serwisie. Tak żeby tylko komputer pokazawał informacje o jednym przeglądzie, a nie dwóch.
W MY16, moduł zegarów (17), jest kilka adaptacji, w których ustawia się ilości dni do inspekcji. Być może tam dało by się ustawić bardzo dużą wartość i tym sposobem wezwanie na inspekcję z tego powodu nigdy nie nastąpi. Ale jak to jest w MY15 to nie wiem.
EDIT: @lookashECL ma MY15 i ma kabelek. Poproś go by ci to sprawdził. W MY16 są takie adaptacje: "ESI: maximum value of time between inspections" (730 dni) "ESI: minimum value of time between inspections" (365 dni) "ESI: minimum value of time between inspections" (365 dni) "SIA: maximum value of time to service" (365 dni) "FIX: Maximum time until next time-dependent inspection" (730 dni) "FIX: Time since last time-dependent inspection" (u mnie 563 dni ale to chyba się zmienia) "FIX: Reset value for next time-dependent inspections" (365 dni) i może jeszcze coś? I tu można by coś kombinować o ile w MY15 jest podobnie.
Ja dzisiaj grzebałem i w MY15 da się przestawić wymianę oleju z 30000 km/2 lata (good oil quality) na 15000/1 rok (poor oil quality), ale przeglądu nie da się zmienić z 30000 na 15000 km. Jest kanał w adaptacji, gdzie można wpisać "z palca" przebieg do następnego przeglądu, ale przy zapisaniu wyskakuje ERROR. Czy każdy tak ma?
Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
@wojtekmel U mnie w Rapid 1,6 tdi 2014 nie działa. Jaki masz typ wyświtlacza przy zegarach - taki jak na filmie (MaxiDot)? Bo ja mam ten starszy i lipa.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.