FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Fotele Ambition vs Style
  • Jako, że wciąż rozważam zmianę zamówienia z wyposażenia Ambition na wersję Style chciałem się Was zapytać czy fotele standardowo montowane różnią się jakościowo między tymi wersjami ?
    Skoda Octavia III FL / 1.2 TSI 85KM/ 2017/ Ambition/ Pacific Blue/ 2500/ Kraków
  • @sethcracow , przemyśl temacik, bo o ile się nie mylę, to po takiej zmianie Twoje zamówienie może wylądować znowu na końcu kolejki. Twój Rapid był zamawiany tylko parę dni po moim więc powinien być wyprodukowany podobnie  - za około miesiąc. 
  • Jak Cię stać to bierz Style,różnica jest naprawdę ogromna w wyposażeniu bez dwóch zdań.Twoja cierpliwość była by wynagrodzona:D Wejdź na dział nasze rapidy i zobacz wersję PinkFloyda i więcej nie 3ba dodawać:)
  • Bierz pakiet Dynamic bo będziesz żałował, w wersji MY17, są super normalnie jak w Skodzie VRS, nie ma porównania do Style, ktora okazje miałem jeździć, warte dopłaty.
    Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
  • @picia89 - nie wiem czy to nie zaleta :) bo po pierwsze mam większe szanse trafić już na MY2018 a po drugie może i na poliftingowe, choć to już pewnie małe szanse
    @PinkFloyd @Posejdon - czy Wy wiecie o ile już przekroczyłem budżet ? Zwariowaliście ? :) Zresztą nie jestem przekonany do tych zintegrowanych zagłówków.
    A wracając do mojego pytania - czy fotel w wersji Style standardowo wyposażone bez żadnych Dynamiców :) są lepsze czy takie same jak w Ambition ?
  • Fotele takie same tylko inne tapicerki- jakościowo w Style lepsze, inne fotele maja tylko Dynamic. Odnośnie foteli Dynamic tez miałem dylemat, ale teraz twierdze ze to jeden z lepszych pakietow, trasa 800km w nich to pikus, po drugie materiał bardzo trwały jak i same fotele.
    Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
  • @PinkFloyd - dzizys ale pikny ten Twój blue :) i te fotele. No ale nie wiem czy nie sensowniej byloby te 3k wydac na silnik 110 niz na te bajery ?
  • Ja mam 1.2 tsi 110 który teraz ma ponad 140KM :) W manualu nie ma opcji na silniejszy silnik niż 110KM. Jeżeli ktoś planuje podniesienie mocy i nie zależy.mu na 6 bigach to 90 i 110KM to bliźniacze silniki różniące się tylko softem, oba chipuja się tak samo pod 140KM.
  • @PinkFloyd - na MY2017 tez sie da chipować ? bo inne mody jak np. corner czy dołożenie tempomatu na razie się nie da.
  • Chipowanie zależy od sprzętu jaki ma Tuner, na razie MY17 robi KreatorMocy, Cornery i Tempomat to miałem ale resztę w postaci HHC i itp sam powłączałem.
  • czy jakakolwiek wersja posiada podparcie lędźwi??
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • nie
  • to = x x x x x x x = nie fotele:)
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Chociaż w Jettcie miałem fotele Comfort z pełna regulacja to na fotelach Dynamic w Rapidzie nie bolą mnie wogóle plecy, gdzie Jettcie mimo regulacji lędźwiowej nie raz mi się to zdarzało.
  • Potwierdzam.
    Ja na fotelach Dynamic wytrzymałem bez bólu 14- godzinną jazdę. Rumunia - Węgry.
    Dla mnie te fotele to rewelacja.
    RAPID SB | 1.2 TSI | MY2014 | STYLE PLUS | CZERWIEŃ CORRIDA | 47 500 km | SIEMIANOWICE ŚLĄSKIE
  • Wierzę w zdrowy rozsądek i samo świadomość myślę, że 14 godzin było z przerwami ;)
    Za to ja pracuję samochodem i wymagam wygodnego fotela.

Pytanie do tych, którym wygodnie: Czy macie fotel w bardziej w pionie, czy bardziej odchylony?
    Rapid LB| MY 2015| CGPC 1,2 MPI| Active MAX|Biały Candy|163 tys km.| Wrocław
  • po mieście odchylone, ale w trasę bardziej w pionie to plecy bardziej odpoczywają
  • ja mam zawsze odchylony ale zakupiłem sobie taką poduszkę lędźwiową i jest lepiej:)
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Dla mnie fotele są całkiem w porządku - nawet na długie trasy typu PL-DE, czy PL-HR. Ale zawsze oparcie mocno w pionie. Inaczej zaraz kręgosłup daje mi się we znaki. Na pewno jest mi wygodniej niz w O1. Tam wręcz zmieniłem fotele oryg. na fotele z Seata toledo i wtedy była znaczna poprawa
    Rapid LB | 1.2 90KM | MY 2016 | Ambition MAX | Błękit Pacific | 41000 km | Brzoskwinia | śr. 5,5 l/100 km
  • Witam Panowie, ja w swoim rapku style mam bóle pleców po 100 km. Czy te fotele mają oryginalnie jakieś wybrzuszenie na lędźwie bo regulacji podparcia brak. Zastanawiam się również nad zamianą foteli przednich z octy po jakiejś przeróbce. Co myślicie. Amatorka dla mnie, że rapid nawet po dopłacie nie może mieć regulacji podparcia odc. L-S
    Skoda Rapid SB/1.4 TSI 125KM DSG/ 2016/ Style MAX/
  • Pytałem czy wersja dynamic ma jakieś stałe wybrzuszenie w tym odc?
    Skoda Rapid SB/1.4 TSI 125KM DSG/ 2016/ Style MAX/

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Dzięki Tobie forum będzie funkcjonowało nadal!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?
https://www.compero.pl