@gross81 Nie przyglądałem się, ale wydaje mi się, że nic się nie zadziało. Tak naprawdę, Fabii jeszcze nie sprzedałem i korzystam z niej na krótkie wypady po bułki ;) wsiadam i jadę.
Zrobię fotki i wrzucę.
@dodan, myślę, że na czarnym również będzie efekt. Pasta do zębów ma, tak jak pasta polerska, właściwości ścierne.
No i już wiem wszystko. @gross miał rację, zadrapania nie zniknęły, ale nie są już tak widoczne. Przypuszczam, że dlatego, że niewiele przykładałem się do nacierania.
Wstawiam zdjęcia z 4 sierpnia i 26 września. Rezultaty każdy zobaczy.
Słuchajcie zdarzyła mi się nie miła przygoda. Wczoraj umyłem auto, patrzę i oczom nie wierzę, mam na masce przez całą szerokość maski, tak nad logiem skody, zrobioną czymś ostrym rysę. Widać że jest to specjalnie czymś przejechane, kurna jak bym dostał w swoje ręce tego s....co mi to robił, to bym nogi z d....powyrywał. Co teraz można z tym zrobić? czy spotem można to załatwić czy całą maskę trzeba lakierować? jak myślicie jakie to mogą być koszty?
Wydruk na całej stronie.jpg
1754 x 1240 - 483K
Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
Zalezy jak gleboka i szeroka ta rysa bo mozna sobie poradzic samemu jakas zaprawka i polerka ew. w firmie zajmujacej sie auto detalingiem mysle ze bez problemu nie tak drogo mozna to zrobic. Ja bym calej maski nie malowal przy czym takim takiej rysie.
Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
Dzięki Panowie za wszystkie rady. Pojechałem na detailing - mają zrobić polerkę, koszt 120 zł i powinno być dobrze. Jeśli by to nie pomogło to wtedy lakierowanie, ale to już koszt 6 stówek, więc mam nadzieje, że sama polerka to załatwi.
Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
Obyło się tylko na polerce. Pięknie zrobili, śladu nie widać. Przy okazji nawet jakieś wcześniejsze malutkie ryski też spolerowali. Maska jak nowa:) Do tego natarli ją w ramach promocji takim twardym woskiem, żeby zobaczył jak to wygląda i ewentualnie zdecydował się na całość:) Za wszystko wzięli 120 zeta, także z czystym sumieniem mogę polecić S-plusa.
@dodan no i gitarka:)Wosk możesz sobie sam nałożyć na całe auto zupełnie za darmo i wierz mi jest sporo satysfakcji.Pamietasz nazwę tego który Ci położyli ?Fusso czy może collinite
Chyba to jest collinite ale nie jestem pewien. Taaak, tak, Ja sobie kładę samemu, ostatnio shine garage sobie kładłem i byłem bardzo zadowolony, mogę z czystym sumieniem zarekomendować.
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.