FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
ANKIETA - Rapid Lift czy Space?
  • zgadzam sie co do SB białego z czarnym dachem, to chyba jedyna wersja kolorystyczna w której SB w miare mi sie podoba, natomiast LB z czarnym dachem to juz chyba nie bardzo, sam sie nad tym zastanawialem zanim odebralem auto ale teraz w zyciu bym tego nie zrobil, chyba popsuło by to calosciowy stylistyczny efekt tej malej limuzynki :)
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • LB jest za bardzo napompowana jak bańka, co zaburza proporcje.
  • LB powstała przed SB... i to w SB ciachnęli bagażnik co zaburzyło proporcje, zawsze jak widzę SB to mi czegoś w niej brakuje, wszystko zależy od tego, która wersja się Tobie podoba, sprawa indywidualna...
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • cenne spostrzeżenie bounty, tak jak pisalem wyżej wg mnie male koła troche sa nieproporcjonalne do reszty a tak sama bryła jest ok
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • Moim zdaniem wada stylistyki Rapidów to zadarty tył, szczególnie przy SB wygląda to trochę dziwnie
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY15 | Style Plus | Biel Laser | 116000 km | Sochaczew
  • Ale SB ma lepszą widoczność przez tylną szybę kosztem kufra. Odwieczny problem co wybrać, coś kosztem czegoś.
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • Mi się wydaje, że ten zadarty tył to gorzej wygląda w LB niż w SB, szczególnie że przy LB jest takie od razu porównanie z O3, a SB jest jakby "oryginalny" nie ma z czym porównać.:-)
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • SB vs Fabia III... ew. Fabia kombi ;-)
    ok, widoczność LB ma słabą, ale od czego czujniki parkowania...
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • Dokładnie bounty jak LB to tylko z czujnikami parkowaniaa
    Rapid LB | 1.2 CBZA 86 KM | MY14 | Ambition Komfort | Błękit Pacyfic | 11000 km | Mińsk Mazowiecki
  • To fakt, bez czujnika byłoby raczej kiepsko:-)
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Parkuje bez czujników, wg mnie bardziej przeszkadzaja niz pomagają, wyja bez przerwy szczególnie wprowadzają w bląd gdy przeszkode mija się bokiem, moze były by pomocne gdyby przeszkoda była tylko z jednej strony np z tyłu ale zazwyczaj tak nie jest bo zawsze ciasno i wszedzie zastawione.
  • Eeee, ja mam czujnik tylko z tyłu. I nigdy bym się nie zgodził, że przeszkadza, wręcz przeciwnie bardzo pomaga a parkowanie staje się bardziej przyjemniejsze:-) Czasem nawet do tyłu nie muszę się rozglądać, bo dokładnie wiem ile mam do przeszkody. Czujnik parkowania z tyłu to super wygoda. Ale jak moja rapidka była w ASO na wymianie skrzyni biegów, to dali mi zastępczego golfa VI i tam czujniki były też z boku i to mnie akurat wkurzało, bo nigdy nie wiedziałem gdzie ma przeszkodę i dlaczego brzęczy.
  • jak jeździłem firmowa fabiana to miała czujniki i z tego co pamiętam to nie narzekałem. przydawala sie zwlasza na np parkinach gdzie mozna bylo podjechac pod samochod/sciane naprawde blisko. gorzej bylo ze slupkami drzewkami itp ale ogolnie to wg mnie podstawowe wyposazenie samochodu
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • zgadzam sie z tym ze do dojazdu do samochodu/muru jest dobry ale przy bocznych przeszkodach moze niepotrzebnie stresowac. dodan Rapid chyba ma tez te czyjniki z boku, moze nie za daleko w głąb samochodu ale sa
  • Są tylko w tylnym zderzaku i boków za specjalnie nie łapie. Ja w każdym bądź razie jestem z tego czujnika super zadowolony.
  • koniec zderzaka jest już częścią boku więc go troche łapie co słysze codziennie wyjeżdżając z garażu
  • Tzn czujnik masz tylko nie korzystasz, tak?
  • dokładnie, wole zdac sie na swoje umiejetności, przez tyle lat parkowania nigdy nie miałem nawet najmniejszej obcierki
  • Dzisiaj siedziałem w nowej Toyocie Auris (typowy kompakt). To co mi się spodobało to ładne materiały wykorzystane we wnętrzu (pod tym względem zdecydowanie wyprzedza Rapida), ale już wygląd kokpitu kojarzy mi się z busem. Wnętrze z porządnych materiałów, za to ciasne. Na tylnej kanapie mniej miejsca na nogi niż w fabii I (do tego nie da się wsunąć stóp pod przednie siedzenia), Rapid przy nim to już wielka limuzyna, no i bagażnik też malutki (niby 360 l, ale na oko wydawał się znacznie mniejszy).
    LB|1.2 CBZB 105KM|MY14|AMBITION Komfort|Srebrny metallic| 107000km|Nieciszów k. Oleśnicy
  • No czyli nasz R. nie taki zły:-)

Pieniądze po 100zł banknoty zdjęcie

Zielona strzałka w dół grafika

Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Rozkwitaj na wiosnę” z premią do 630 zł
  • Zarejestruj się, spełnij warunki i zyskaj do 630 zł premii!
Zyskaj nawet 650 zł w promocji konta Millennium 360°
  • 250 zł za założenie konta Millennium 360° online z kartą debetową, wyrażenie zgód wymaganych regulaminem promocji, wpłatę min. 500 zł w ciągu 10 dni od założenia konta, zalogowanie się do aplikacji mobilnej banku i zapłacenie min. 1 raz kartą do konta lub BLIKIEM
  • 250 zł jeśli w każdym z 3 miesięcy określonych w regulaminie zapewni wpływ wysokości min. 1000 zł oraz zapłaci kartą do konta lub BLIKIEM min. 500 zł
  • 150 zł jeśli min. 1 000 zł wpłynie na Twoje konto z tytułu wynagrodzenia przez co najmniej 2 miesiące określone w regulaminie promocji.
  • 200 zł za założenie Konta 360° Junior
Konto osobiste CitiKonto z oprocentowaniem 7,2% na koncie oszczędnościowym
  • Załóż konto osobiste CitiKonto i odbierz do 300 zł zwrotu
  • Dodatkowo możesz zyskać aż 7,2% w skali roku na koncie oszczędnościowym
  • 0 zł za prowadzenie konta i karty z usługą wielowalutową
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów Citi i 4 wypłaty z innych bankomatów
Konto Otwarte na Ciebie w promocji „Por(a) na bank” z premią do 680zł
  • Zarejestruj się w promocji, spełniaj warunki i zgarnij nawet 680 zł łącznej nagrody!
VeloKonto
  • Załóż konto i daj się docenić
  • 0 zł za prowadzenie konta, bez warunków
  • Program Poleceń - odbierz 100 zł za każdą osobę, która spełni warunki promocji
  • VeloKorzyści - indywidualny Pakiet Medyczny nawet za 0 zł
Nest Konto
  • Konto, karta i bankomaty Euronet bezwarunkowo za 0 zł
  • Lokata do 7,6% w skali roku
  • Wygodne płatności BLIKiem, telefonem i zegarkiem
eKonto
  • załóż konto i zgarnij do 870 zł nawet 7% na oszczędnościach
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie Twojego konta
  • 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce od 300 zł i wypłaty z bankomatów za granicą
  • 0 zł za kartę przy łącznej kwocie transakcji nią na 350 zł w miesiącu
  • 0 zł za płatności BLIK w sklepach i internecie
Konto Przekorzystne z kontem oszczędnościowym w promocji
  • Do 300 zł za założenie konta Przekorzystnego
  • 7% na koncie oszczędnościowym w skali roku
  • do 100 000 zł na 5 miesięcy
Konto za Zero i Konto Oszczędnościowe Plus
  • 0 zł za otwarcie i prowadzenie PKO Konta za Zero oraz Konta Oszczędnościowego Plus
  • 0 zł za przelewy standardowe w serwisie iPKO oraz aplikacji IKO
  • 5% w skali roku dla nowych środków do 250 tys. (przez 90 dni)
Alior Konto
  • Otwórz Alior Konto i zyskaj bonus nawet do 600 zł
  • 0 zł za prowadzenie konta - bez warunków
  • 0 zł za obsługę karty - dla osób poniżej 18 lat lub po spełnieniu warunków
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów własnych, a dla sieci Euronet dla wypłat od 100 zł
  • 0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
Konto Dla Graczy
  • Załóż konto i zyskaj do 200 zł i 16 000 punktów w Programie Bezcenne Chwile
  • 0 zł za prowadzenie konta jeżeli nie ukończyłeś 26 lat lub jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł/mies.
  • 0 zł za obsługę karty do konta jeśli nie ukończyłeś 18 lat lub zapłacisz kartą min. 300 zł do przedostatniego dnia danego miesiąca
SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?