Witam, robię ok. 60tys. km rocznie i bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem Rapidki 1,4 TDI 90KM. Czy ktoś z Was, użytkowników 1,4 TDI 90KM, jest w stanie podzielić się refleksjami na temat tego silnika? Chodzi mi głównie o problemy techniczne z perspektywy czasu, średnie spalanie i ocenę czy warto iść w ten model. Wszelkie argumenty za i przeciw bardzo mile widziane. Dzięki :-)
Lepiej dopłacić do 1.6 TDI, 1.4 TDI 3 gary to dla mnie masakra, już wycofali ten silnik. 1.6 TDI znam i serwisuje takie co na fabrycznym DPF mają już 300 tys km, ale wiadomo wszystko zależy od egzemplarza i od serwisowania i użytkowania. Przy takich przebiegach diesel najbardziej się opłaca, a diesel.lubi długie trasy i wtedy nie jest problematyczny.
Skoda Rapid LB/ 1.2TSI chip150KM/ 249Nm /MY 2017/ Style Max / Blue Race/ 11.000km/ Szczecin
A ja mam i jestem mile zaskoczony i tagefi nie ma a w dodatku byłem posiadaczem Mazdy 6 z silnikiem benzynowym 2.3 i wolę rapida mimo utraty wielu dodatków :)
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.