@bounty rozumiem ze to ubezpieczenie na następny rok ?? jeszcze nie wybrałem ale skłaniam sie ku Hestii (czekam jeszcze na potwierdzenie oficjalne tych danych przez salon) dla mnie istotne jest doubezpiecznie szyb (tutaj lepiej wypada Hestia bo jest to ubezpieczenie od utraty zniżek - wiec możemy z tego z robić zarówno szybę jak i np przytarcie parkingowe) oraz kwestia stawki na następny rok (przy braku dotychczasowych zniżek) daj znac jak wybierzesz i ubezpieczysz i napisz ile zapłaciłeś oraz jaka byla wartość auta po roku - interesuje mnie ile stracił przez ten rok:)
Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
@krisr77 tak, przedłużenie ubezpieczenia na następny rok... wysłałem dzisiaj zapytanie do salonu, aby przedstawili mi ofertę i doradzili, którą wybrać... jutro będę wiedział więcej, nie wykluczone, że pofatyguję się do nich osobiście... mam tak z tydzień na dokonanie wyboru, jak tylko będę coś wiedział, dam znać...
@bounty Jak ja odbierałem to mi powiedzieli, że jak będę chciał u nich przedłużać to mam się zgłosić co najmniej dwa tygodnie wcześniej. Szczerze mówiąc to nie wiem co im miałoby tyle czasu zająć.
No wiem ze to pakiet dilerski ale tak jak pisałem wcześniej dla Allianza np ten procent licza w zależności od Twoich zniżek - tak przynajmniej mi to tłumaczono
no way... jakby tak było, to bym zapłacił pewnie +/- 3,5k (strzelam) nie sprawdzałem, ale na chwilę obecną na bank nie otrzymam lepszej oferty niż u dealera...
Teraz to ja nie rozumiem ubezpieczenie nie jest na Ciebie? Anyway ja chcę tylko potwierdzić czy rzeczywiście w Allianzie biora te znizki pod uwage. ( bo ja sam tez mam biedne)
Akurat nie ma to znaczenia, bo jest określona sytuacja... faktem jest, że zawsze możesz wykorzystać zniżki i tak też policzyć składkę ubezpieczenia lub skorzystać z oferty Salonu, w tym wypadku zniżki ew. zwyżki nie grają roli... decydujesz i wybierasz atrakcyjniejszą ofertę... lepiej doradź, które wybrać ;-)
roznica na moim aucie zakładając utrate wartosci 8,35 % to 150zl na korzysc Hestii jezeli nie zalezy ci na aucie zastepczym w razie awarii to bierz Hestie
Ok, ubezpieczenie na kolejny rok wykupione w Generali, z utrzymaniem S.U. przez 12 m-cy, assistance komfort, samochód zastępczy 7dni, koszt 1567zł (poprzednie Allianz 1590zł), utrata wartości auta 8,35%
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.