FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Wybór ubezpieczenia w Skodzie
  • tak to rozumiem
    Rapid LB | 1,2 105KM | MY15 | Elegance Max beżowy | Brąz Topaz | Warszawa
  • Otrzymałem info od Skody (kupon - "Najkorzystniejsza stawka 3,49% w Hestii")

Które ubezpieczenie wybrać Hestię czy Allianz? (aktualnie mam w Allianz)

@krisr77 czytałem, dosyć wnikliwie to przedstawiłeś, na które się zdecydowałeś?
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • @bounty rozumiem ze to ubezpieczenie na następny rok ??
    jeszcze nie wybrałem ale skłaniam sie ku Hestii (czekam jeszcze na potwierdzenie oficjalne tych danych przez salon)
    dla mnie istotne jest doubezpiecznie szyb (tutaj lepiej wypada Hestia bo jest to ubezpieczenie od utraty zniżek - wiec możemy z tego z robić zarówno szybę jak i np przytarcie parkingowe) oraz kwestia stawki na następny  rok (przy braku dotychczasowych zniżek)
    daj znac jak wybierzesz i ubezpieczysz i napisz ile zapłaciłeś oraz jaka byla wartość auta po roku - interesuje mnie ile stracił przez ten rok:)  
  • @krisr77 tak, przedłużenie ubezpieczenia na następny rok... wysłałem dzisiaj zapytanie do salonu, aby przedstawili mi ofertę i doradzili, którą wybrać... jutro będę wiedział więcej, nie wykluczone, że pofatyguję się do nich osobiście... mam tak z tydzień na dokonanie wyboru, jak tylko będę coś wiedział, dam znać...
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • @bounty
    Jak ja odbierałem to mi powiedzieli, że jak będę chciał u nich przedłużać to mam się zgłosić co najmniej dwa tygodnie wcześniej. Szczerze mówiąc to nie wiem co im miałoby tyle czasu zająć.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • @krisr77 dostałem wstępne info, wartość auta niższa o 8,35%, więcej napiszę jak wszystko doprecyzuję...
    a Ty przedłużasz ubezpieczenie, czy 1 raz?

@konwel to dziwna praktyka, w poprzednim aucie załatwiałem to telefonicznie w 1 dzień

Jeśli ktoś już wykupywał ubezpieczenie na kolejny rok... to dajcie znać jaką firmę wybraliście, jaki koszt, etc.
  • 8,35% spadku wartości po roku to chyba całkiem dobry wynik, spodziewałem się większego spadku
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • ja 1 raz, 8.35 to bardzo dobra wartosc ja liczylem ze spadnie ale o jakies 8 tys
  • Oferty na przedłużenie ubezpieczenia, które wybrać?
    Allianz - 1798 zł z utrzymaniem S.U. przez 12 m-cy - 3,90% (+ 90zł szyby)
    Hestia - 1659 zł z utrzymaniem S.U. przez 12 m-cy - 3,60% (+ 90 zł szyby)
    Hestia - 1609 zł bez utrzymania S.U. przez 12 m-cy - 3,49%
    Generali - 1567 zł z utrzymaniem S.U przez 12 m-cy - 3,40% (+ 115zł szyby)
    analizuję szczegóły, jutro dopinam sprawę... jakby ktoś miał sugestie to śmiało...
  • A to sa pakiety liczone wg Twoich zniżek czy ryczałtowo ?
  • Pakiet z salonu, przy zniżkach nie byłoby tak kolorowo ;-)
  • No wiem ze to pakiet dilerski ale tak jak pisałem wcześniej dla Allianza np ten procent licza w zależności od Twoich zniżek - tak przynajmniej mi to tłumaczono
  • no way... jakby tak było, to bym zapłacił pewnie +/- 3,5k (strzelam) nie sprawdzałem, ale na chwilę obecną na bank nie otrzymam lepszej oferty niż u dealera...
  • Nie rozumiesz ;) teraz na 2 rok masz 3.9 % a jakbys mial 60% zniżek z poprzedniego ac to bys mial 3.6 tak jak w Hesti.
  • Zaufaj mi, rozumiem ;-) mam ładne zniżki, niestety moja Pani jeszcze nie ;-)
  • Teraz to ja nie rozumiem ubezpieczenie nie jest na Ciebie? Anyway ja chcę tylko potwierdzić czy rzeczywiście w Allianzie biora te znizki pod uwage. ( bo ja sam tez mam biedne)
  • Akurat nie ma to znaczenia, bo jest określona sytuacja... faktem jest, że zawsze możesz wykorzystać zniżki i tak też policzyć składkę ubezpieczenia lub skorzystać z oferty Salonu, w tym wypadku zniżki ew. zwyżki nie grają roli... decydujesz i wybierasz atrakcyjniejszą ofertę... lepiej doradź, które wybrać ;-)
  • roznica na moim aucie zakładając utrate wartosci 8,35 % to 150zl na korzysc Hestii
    jezeli nie zalezy ci na aucie zastepczym w razie awarii to bierz Hestie
  • Ok, ubezpieczenie na kolejny rok wykupione w Generali, z utrzymaniem S.U. przez 12 m-cy, assistance komfort, samochód zastępczy 7dni, koszt 1567zł (poprzednie Allianz 1590zł), utrata wartości auta 8,35%
  • A szyby i bagaż też jest objęty ubezpieczeniem ?
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?