FORUM SKODA RAPID :: Wyszukiwarka Forumowa

Witamy na Forum miłośników Skody Rapid i Rapid Spaceback
   - usterki, opinie i Wasze wrażenia z użytkowania Rapida!

dołącz do nas!
Wybór ubezpieczenia w Skodzie
  • @dodan, wiesz ccc to raczej przy zakupie bułek :) przy ubezpieczeniu auta to już nie koniecznie ;)
    Z tymi opcjami jest jak z prezerwatywą, lepiej mieć jedną i nie potrzebować niż potrzebować i nie mieć... :D
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin
  • @Jacek, to musisz wtedy barć Alianz w full wersji i będziesz miał tą jedną prezerwatywę w zapasie:))
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • W PZU krzyknęli mi za dalsze przedłużenie ubezpieczenia 1950 zeta brane z opcji 3,6% wartości auta. Wartość auta wycenili na 54 tys. i co wy na to, bo mi się strasznie dużo jakoś wydaje
    Rapid LB / 1.6 TDI CAYC mod 135KM / MY14 / Ambition Komfort / Czarna Perła / 142.500km / Warszawa
  • Na stronie 3 (link) przedstawiłem ofertę jaką otrzymałem z salonu na przedłużenie ubezpieczenia... w Generali 3,4%, takie brałem... więc u Ciebie, przy wartości auta 54k, wyszłoby ~1836pln... chyba, że miałeś na myśli wysoko oszacowaną wartość auta ;-) ps. może wylicz ub. na podstawie własnych zniżek...
    Rapid LB | 1.2 TSI 105KM CBZB | MY14 | Ambition Komfort | Czarny Magic perłowy | 150 tys km | Gdańsk, Mazury - "Polska Północna"
  • Nie, nie 3,6% przy wartości 54k. Czyli w Generali będzie jakaś stówka mniej, dobre i to. Na podstawie moich własnych zniżek wyszło mi u delera 2,3k a więc jeszcze więcej:(
  • Ja dostałem ofertę od dilera na ubezpieczenie w Allianz 1874 zł (z utrzymaniem wartości). Wartość samochodu 52050zł, wartość na fakturze rok temu 62000zł. Dodatkowo ubezpieczenie szyb 90zł, ubezpieczenie utraty zniżek 260zł. Poza tym to dostałem korespondencję z Poznania przypominającą o kończącym się ubezpieczeniu, ale niestety bez żadnych promocji.
    Rapid LB | 1.2 CBZB 105KM | MY14 | Ambition Komfort | Blue Race | 28500km | Gdańsk
  • Ja dostałem dziś ofertę od dilera: w Hestia wartość 44 tys (auto z 2013 roku, tak tak już ok. 20 tys mniej niż nowe po 2 latach) 1426 zł, w PZU wartość 43,4 tys. - 1562zł .

Składki zawierają:

·         OC/AC/NNW/ASS,

• Utrzymanie wartości pojazdu przez 12 miesięcy 
    • Ochrona w przypadku szkód częściowych i całkowitych
    • Ochrona w przypadku kradzieży
    • Brak udziałów własnych (dopłat)
    • Brak konieczności doubezpieczania samochodu po wystąpieniu szkody
    • Naprawa w oparciu o oryginalne części bez amortyzacji
    • Assistance na terenie Polski i Europy
    • Holowanie do 150km
    • Pomoc w przypadku awarii, szkody częściowej, całkowitej jak i kradzieżowej
    • Samochód zastępczy w przypadku szkody, awarii ( 7 dni)
    • Suma ubezpieczenia NNW ( następstw nieszczęśliwych wypadków) – 10 000

Rapid LB | 1.2 TSI 105KM | 2013| MY14 | Srebrny | 46 tys | Poznań
  • Dodan wartosc po roku oszacowali ci na 54 tys? Ile miales na fakturze jesli mozna wiedziec
    Rapid LB |1,2 TSI 86KM | MY2015 | Elegance Max Wnętrze Beż | Biały Candy| 52000km | Szczecin
  • @Przemo74 myślę, że to jest dobra cena tego ubezpieczenia za to co oferują.

@gross81 tak to jest oszacowanie ubezpieczenia u dilera po roku. Na fakturze miałem 62 tys. więc spadek wartości auta o 8 tys.
  • Dzisiaj wykupiłem ubezpieczenie alianz 1690zł pakiet z szybami i oponami zielona karta itp. Zapytałem o ubezpieczenie szyb powiedziałem że w niedalekiej przyszłości chcę założyć sobie folie na szyby.
    Odp. Dopłata wyniesie około 150 zł !!!, folia musi mieć atest by nie stracić gwarancji oraz by ubezpieczenie było ważne.
    Rapid SB/1.2 MPI/MY14/Ambition komfort/ Szary metalik
  • W zeszłym roku miałem w Warcie za 1618zł z gwarancją sumy ubezpieczenia na poziomie 54 tyś przez 3 lata. Pakiet AC Komfort czyli najwyższe co daje Warta (plus bagaż, naprawa w ASO, bez udziału własnego, z formułą "all risks"). W drugim roku wychodzi coś poniżej 1550 zł za te same warunki. Mam drobną zniżkę z ubezpieczenie domu i niezłego brokera.
    Rapid LB 1.2MPI LPG | MY14 | Elegance | Biel candy | Łódź
  • ja oczekuję jeszcze na autko ale w salonie proponują mi pakiet ubezpieczenia w kwocie 1590zł - nie wiem który ubezpieczyciel, auto będzie 1.2 tsi 90km ambitions max blue pacific
    Rapid LB/1.2tsi 90km/MY16/Ambition max/Błękit Pacific
  • Czyli dostajesz standard z dopłatą od importera.
    LB|1.6 TDI CR 105 KM|MY14|Ambition Komfort |Pacific Blue|165 kkm| Lublin

ZYSKAJ NAWET 500ZŁ - OTWÓRZ ONLINE KONTO BANKOWE

SPRAWDŻ AKCESORIA DO SWOJEJ SKODY

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Zostań Patronem RapidKlub.pl, dzięki Tobie forum będzie nadal funkcjonowało i pomagało innym użytkownikom!

Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz dołączyć do dyskusji na RapidKlub, kliknij jeden z tych przycisków!

Witaj na internetowym forum samochodu SKODA RAPID - zapraszamy do dyskusji!
Masz skodę? Chcesz kupić Rapida? Dołącz do nas!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

RapidKlub.pl
 - lista użytkowników forum

Moderatorzy forum:
@van_daal @gross81 @grzesk @jercen

ANKIETY SKODA RAPID:
Jaki kolor do Rapida?
Jaki wybraliście silnik?
Spaceback czy Liftback?
Jaki wybrałeś pakiet / wersję wyposażenia do Rapid'a?
Czy jesteś zadowolony z użytkowania Skody Rapid?