Witam, od jakiegoś czasu, 2 tygodni, jak odpalę samochód (garażowany) słychać jakieś ocieranie jakby paska, mówimy tu jeżeli jest chłodniej, po osiągnięciu temperatury roboczej jest okej, jak wymieniałem opony, sprawdzili w aso, oczwiście dzwięku nie było, wszystko niby okej, słychać tylko na zewnątrz, czy ma/miał ktoś coś podobnego, 1.2 85km TSI
Z czymś takim można spotkać się przy słabo naciągniętym pasku klinowym. Alternator czy klima są dużym obciążeniem i stawiają spory opór. Jak pasek nie jest odpowiednio naciągnięty - to ociera się o któreś koło napędowe. Po chwili pracy - opory zmaleją - pasek się nagrzeje - nieprzyjemne dźwięki znikną. Dlatego też jak podjechałeś do serwisu nie było (słychać) problemu. Jak masz na gwarancji - pozostaje serwis. Jak potrafisz sam - to chwila roboty i po problemie. Pozdrawiam
Nie chcę tworzyć nowego tematu, od jakiegoś czasu dosyć częstko słychać ten pisk, mniej więcej od strony gdzie jest płyt chłodniczny, czy to może naturale że coś takiego słychać? wydaje mi się że to od klimatyzacji, niżej link do odsłuchu http://www54.zippyshare.com/v/6FUMmY3e/file.html
Ps: orienutjecie się jakiej firmy jest akumulator w silniku 1.2 tsi, 85km i jaka jest jego pojemność?
Wszelkie znaki towarowe, zdjęcia użyte na stronie są własnością producenta i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych. Informujemy, że publikowane treści są treściami własnymi użytkowników.